Jenkki ANDREW BLACK ja lappilainen bluessensaatio Kalottjazz & Bluesiin
ANDREWB2

ANDREW BLACK

Kalottjazz15

Blues Night 26.6. klo 21.00, Folkets Hus, Haparanda: Slim Butler Trio feat. Andrew Black, Eero Raittinen Band ja Virginia & Skybenders

Slim Butler`s Inner Blues oli vuoden 2012 blueslevy Suomessa. Rovaniemeläisen  Jarmo ”Slim Butler” Puhakan ensimmäisen pitkäsoiton valitsivat parhaaksi, niin Blues Newsin lukijat ja kriitikot kuin Radio Suomen Bluesministerin kuulijatkin.

LUIGI

JARMO ”Slim Butler” PUHAKKA

Huipuvierainaan  jenkkilaulajat Sugar Ray Norcia ja Andrew Black  se oli ehdottomasti paras blueslevy, mitä Lapissa on koskaan tehty.

Syksyllä ilmestyy jatkoa, mutta sitä ennen Jarmon  kirjoittamia Slim Butler`s Inner Blues-levyn biisejä voi kuulla livenä Kalottjazz & Bluesin bluesillassa Haaparannalla 26. kesäkuuta. Lavasetissä on mukana myös tuttuja bluesin, soulin sekä funkin herkkupaloja.

Laulusolistiksi saapuu Atlantasta komeaääninen Andrew Black, joka lauloi esikoisalbumin kymmenestä biisistä kuusi. Häntä säestävässä Slim Butler Triossa soittavat Jarmon lisäksi Hannu Lehtomaa bassoa ja Mikko Silander rumpuja.

Andrew Black  nähtiin eka kertaa Suomessa Rovaniemen Summertimebluesissa vuonna 2011 ja samalla reissulla taltioitiin hänen lauluosuudet Slim Butler`s Inner Blues-levylle  Pauli Ruuskasen studiolla. Häntä tullaan kuulemaan myös Jarmon kakkosalbumilla. Toinen kovan tason vokalisti levyllä on Ted Robinson.

Andrew Black löi itsensä läpi Atlantan musiikkipiireissä vuonna 1999 omalla versiollaan Luther Allisonin kappaleesta Cherry red wine. Muusikon ammatti oli hänelle selviö jo nuorena. Ennen teini-iän bändikuvioita, hän oli ehtinyt opetella jo pianon- ja trumpetinsoittoa ja musikaalisuus on tullut hänelle verenperintönä, sillä hänen isoisänsä  vaikutti kuulussa lauluyhtye Plattersissä.

Mielellään bluesin lisäksi myös soulia, rockia ja jazzia laulava Black on saanut taustatukea monelta nimimieheltä. Yksi heistä on Forrest AndrewBlack1McDonald, joka on jäänyt historiankirjoihin kitarasoolostaan Bob Seger-klassikossa Old time rock and roll. Myös Paul Rodgersin (Free, Bad Company) bändissä soittanut  ja monet Heart-yhtyeen miljoonalevyistä tuottanut Howard Leese on hehkuttanut Blackin ääntä. Omalle soololevylleen Secreat Weapon hän nappasi Andrewn tulkitsemaan bluesin I`ve been leavin`you. Muita Leesen levyn  vieraita olivat Joe Lynn Turner, Jimi Jamison, Paul Rodgers ja Keith Emerson.

Andrew Blackin biisejä: Cherry red wine / In the ghetto So many roads /Born to run Love somebody like you