Jazzia rajalla: TOMAS JANZON ja MOPOCOP
janzon

TOMAS JANZON

Nykyään New Yorkissa asuva arvostettu ruotsalaiskitaristi Tomas Janzon kuuluu swing- ja bebopkitaristien koulukuntaan.

Hän esiintyy New York trionsa kanssa maanantaina 30.11. klo 20 Suomen aikaa Haaparannan Minerva-ravintolassa.

Konsertti on samalla  Kalottjazz & Blues –festivaalien kantaviin voimiin pitkään kuuluneen ja Haaparannan kulttuuritoimessa  toimineen Tapio Salon viimeinen konserttijärjestely ennen eläkkeelle jäämistä.

Kitaristi Tomas Janzon soittaa yhdessä rumpali Will Terrillin ja basisti Essiet Okon Essietin kanssa rentoa ja svengaavaa jazzia;  swingin, bebopin ja hardbopin lisäksi kuullaan myös omaa materiaalia.

New York trio pitäytyy jazzmodernismin selvästi määritellyissä raameissa, mutta kitaristi Janzonin varmoissa käsissä on helppo heittäytyä flown vietäväksi ja uppoutua hänen soittonsa pehmeään keinuntaan, sillä hän tuo taatusti kuulijan turvallisesti satamaan.

Mopocop

Mopocop: Katariina Kuure (basso), Toni Jakku-Hiivala (kitara), Janne Mikkonen (kitara) & Olli Estola (rummut).

 Täysin toisesta jazzmaailmasta tulee, nuorta rytmiä edustava Mopocop, joka panee käytännössä vanhan astiaston uusiksi ja mitä siitä syntyy, sen voi kuulla Tornion Kerhoravintolassa lauantaina  21.11. klo 22 alkaen.

Yhtye hämmentää keittoa, ei piittaa rajoista ja vetää langat yhteen tähän tapaan:

”Moninaisuus yhdistyy Mopocopissa haluna treenata salaa kellarissa fuusiota ja ryömiä välillä ihmisten ilmoille sitä esittelemään. Tämän nelihenkisen kokoonpanon hyppysissä synkoopit rytisevät, ja soitossa kuuluu tekemisen ilo.

Mopocop on säröllä maustettuja muunnesäveliä ja räyhäkästä kitarointia yhdistettynä häpeämättömän oululaiseen tunnelmaan. Bändin taustalta löytyy muun muassa jazzia, rockia, metallia, flamencoa, tukan pyöritystä, armotonta roudausta ja keikkavalojen välkettä. ”

 

https://www.youtube.com/watch?v=2Y8RwbR7w1w