JARRING päästää vapaasti jazzhöyryjä

JarringUusi rovaniemeläinen jazzyhtye JARRING esittää pääosin tenorisaksofonisti Jari Pulsan säveltämää musiikkia.

– Meidän biisit kumartavat pääosin svengaavan hardbopin, souljazzin ja lattareiden suuntaan, mutta  lähestymistapa ei ole akateeminen, sillä meidän musiikillinen esihistoria juurtuu rockiin ja punkkiin. Ei karsinoiduta, vaan ylläreitäkin mahtuu mukaan, Pulsa valaisee.

JARRINGissa soittavat Jarin lisäksi  Marko Kantola koskettimia,  Hannu Raudaskoski kontrabassoa ja Olli Koskela rumpuja. Yhtye julkaisi viime vuoden puolella CD:n One False Move ja parhaillaan äänitetään uutta materiaalia ja siinä ohessa heitetään kaksi keikkaa Rovaniemen seudulla:  22.1. Autin Kylätalolla klo 19 ja 23.1. Rovaniemen Korundin Plukihäiriö-klubilla klo 21. 

Jari Pulsan vanhoista bändeistä mainittakoon Lapin Kullat, jonka postuumi- LP  Roku Recordsin pari vuotta sitten julkaisema Miehentie sai ylistävät arvostelut rocklehdissä Suomessa ja ulkomailla. Pulsa tunnetaan myös runotuotannostaan.

Marko Kantolan tärkein bändi Nightingales soitti omaperäistä ragtimea, punkkia ja 1960-luvun brittipoppia yhdistelevää musiikkia ja julkaisi monia levyjä pääosin Hiljaisten Levyjen kautta.  Jari ja Marko soittivat yhdessä jo 80-luvun lopulla Pulsa-yhtyeessä, jolta julkaistiin 2012 CD Little Boy Blues.

Hannu Raudaskosken historiaan mahtuu bändejä ja musiikkia laidasta laitaan, pääpaino kuitenkin rockissa, bluesissa ja jazzissa. Bändeistä tunnetuimpia ovat Astman Brothers ja Raudaskoski Twins. Hannun ansiokas pesti populaarimusiikin läänintaiteilijana Lapin läänissä päättyi vuoden 2015 lopussa. Nykyään Hannu soittaa JARRINGin ohella muun muassa Kipsi-Swing-mustalaisjazzorkesterissa ja hänen bassonsa on tuttu näky säestämässä Rovaniemellä vierailevia bluesin ja jazzin huippunimiä. . 

Bändin kuopus, Oulusta kotoisin oleva Olli Koskela, soitti nuorempana metallia ja Joensuussa asuessaan jazzia Jatsmobiili-yhtyeessä, joka julkaisi 2010 CD:n Ehdoton välttämättömyys.

Menkääpä kuulolle, jos Roihin tai Auttiin satutte! JARRINGia kuullaan varmasti jatkossa pohjoisen festivaaleillakin.