JARMO SAARI REPUBLICin rummut puhuvat Torniossa

jarmosaarire

Jarmo Saari Republic julkisti esikoislevynsä viikko sitten Espoon April Jazzissa . Ensi viikon keskiviikkona 7.5. yhtyeen Suomen kiertue starttaa Lapin jazzpääkaupungista Torniosta, jonka jälkeen kitaristi Saari konsertoi kolmen huippurumpalin, Abdissa Assefan, Sami Kuoppamäen ja Olavi Louhivuoren kanssa seitsemässä etelän kaupungissa.

Musiikin moniosaaja Jarmo Saari on kypsytellyt uuden superkokoonpanonsa musiikkia pitkään ja nyt hän on valmis valon soturiensa esiinmarssille .

– Olen haaveillut tästä mahdottomasta kokoonpanosta jo kymmenen vuotta. Tältäkö olisi saattanut kuullostaa Jimi Hendrixin ja Miles Davisin toteutumaton yhteistyö?, hän kysyy ja antaa vastauksen uuden albuminsa kappaleessa Lost Mojo.

Jarmo Saari Republic tekee kunniaa myös Herbie Hancockin Headhuntersin, Jeff Beckin ja Peter Gabrielin musiikeille. Yhtye jalostaa vuosikymmen sitten alkaneen Jarmo Saari Solu -sooloprojektin kokeellisia ja lyyrisiä sävyjä kohti ritualistista, värikylläistä rytminirvanaa. Yhtyeen power piilee sen dynaamisessa vuorovaikutuksessa ja huikeissa pelimanneissa.

Jarmo_S_Republic_kansiJarmo Saaren tähänastinen muusikon taival käsittää 100 levytystä ja esiintymisiä 30 maassa. Hän on tehnyt yhteistyötä monipuolisesti niin muusikkona kuin säveltäjänäkin muun muassa Tero Saarinen Companyn, Mika Kaurismäen, Esko Salmisen, Don Huonojen  ja Tuomari Nurmion kanssa. Omia musiikillisia visioitaan hän on toteuttanut sooloproduktiossaan; Jarmo Saari Solu, Trubamolli, Filmtet, ZetaBoo ja XL.

Saari on tunnettu visuaalisesta sävellystyylistään . Kitaran lisäksi hän käyttää ihmisääntä ja erilaisia harvinaisempia instrumentteja, kuten thereminiä, barokkiselloa, pasuunaa ja lasiharppua monikerroksellisten kollaasien luomiseen.

Vuonna 2012 Jarmo Saari on saanut Suomi-palkinnon taiteellisesta toiminnasta.

Jarmo Saari Republic Tornion Musiikkitalolla 7.5. klo 19.00 (Jazzliiton kiertue) Pääsyliput 20 e / 10 e opiskelijat, eläkeläiset (Riverside Jazzin jäsenille 5 euron alennus)

PilgrimCalling(Almost_Mix)