JARKKO HONKANEN & TAIGA voitti Kuukauden Levyn

Paikallisradioiden Kuukauden Levy -äänestyksen on voittanut Jarkko Honkanen & Taiga -yhtye albumillaan Vaeltaja. Kakkoseksi äänestettiin A. Aallon comeback-albumi Ja maailma soi. Pronssia otti Huojuva Lato -orkesterin pitkäsoitto Takkulan baari.

Rouheaääninen Jarkko Honkanen on lappilainen laulaja, joka on keikkaillut aktiivisti jo toistakymmentä vuotta. Uusi albumi on jo miehen viides. Iskelmä- ja tanssihittejä on kertynyt vuosien mittaan useita. Jarkko oli Tangomarkkinoiden finaalissa vuonna 2014.

Ammattimuusikoista koostuva Taiga-yhtye on keikkaillut Jarkon kanssa vuodesta 2005 alkaen. Uuden levyn sovitukset ovat yhtyeen omaa käsialaa. Kapellimestari Tero Ylisirkka on ollut säveltämässä neljää kappaletta. Lauluvuoron saa hänen lisäkseen myös rumpali Matias Sassali, joka muistetaan takavuosien Tenavatähti-kisoista.  Jarkon kanssa vierailevat laulamassa tangoprinsessa Satu Suhonen ja Souvareiden Lasse Hoikka, joka on Jarkon appiukko.

Jarkko Honkanen & Taiga on yksi maan työllistetyimmistä bändeistä. Se kiertää maata parinkymmenen keikan kuukausivauhdilla.

Tässä musiikkitoimittajien kehuja suosikeilleen:

JARKKO HONKANEN TAIGA
– Pohjoisesta puhaltaa… Jussi Häkkilä / Radio Pooki
– Vaeltaja on ykkönen! Ilmari Aikio / Radio Inari
– Yhtye etenee hienosti omalla tiellään. Levyllä on paljon radioon ja tanssijalan alle sopivaa musiikkia. Vierailevien solistien ja bändin muiden jäsenten käyttäminen laulajina on hyvä oivallus. Reijo Glad / Radio Sandels

A. AALTO
– A. Aalto pudotti nimestään pois Rytmiorkesterin, mutta ei onneksi rytmiä ja tyyliä. Erinomaisen monipuolinen albumi jatkaa hyväksi todetulla beat-linjalla. Soundia on päivitetty, mutta omaa otetta ei ole hukattu. Pentti Teräväinen / Radio Musa

HUOJUVA LATO
– Huojuva Lato pitää hienosti yllä härmäkantrin perinteitä. Anssi Marttinen / Radio Vaasa

KUUKAUDEN LEVY / Kesäkuu 2017
1. JARKKO HONKANEN TAIGA – Vaeltaja (Mager)
2. A. AALTO – Ja maailma soi (Emma-Sävel)
3. HUOJUVA LATO – Takkulan baari (Ramasound)
4. ELINA SAURI (PSI)
5. RAIJA BERNITZ – Moskova (pienk.)
6. LAURA VOUTILAINEN – Miks ei (Kaiku)

KATSO myös Jarkko Honkasen nettisivut.