JAMPPA TUOMINEN-viihdekiertueen Tornion konserttiin vielä lippuja jäljellä

jamppatuominen16Jamppa Tuominen – Aamu toi, ilta vei -viihdekonsertissa kuulemme lauluja ja tarinoita Jampan elämästä.

Suurien tunteiden tulkin, edesmenneen Jamppa Tuomisen iskelmäura starttasi 40 vuotta sitten iki-ihanalla laululla Aamu toi, ilta vei. Tämän päivän iskelmätähdet haluavat kunnioittaa rakastettua artistia ja hänen laulujaan muistoja herättävässä konsertissa, joka nähdään Tornion Musiikkitalolla 26.10. ja Rovaniemen Korundissa 27.10, joista jälkimmäinen on jo valitettavasti loppuunmyyty.

Mukana konserttikiertueella ovat Eija Kantola, Teemu Roivainen, Aki Hietala ja Jaana Raivio. Kiertueen musiikista vastaa Omega-orkesteri.

Kiertueen tähdet ovat kaikki tuttuja konserttilavoilta ja esittäneet Jampan kappaleita, osin myös levyttäneet. Eija Kantola ja Teemu Roivainen  muistetaan Tangomarkkinat-laulukilpailun voittajina ja Jamppa Tuomisen sisaren tytär Jaana Raivio  ja Aki Hietala ovat niin ikään vuosien varrella tulkinneet Jampan kappaleita.

Eija Kantola muistelee Jamppaa ja lauluja:
– Jampalla oli todella persoonallinen ja tunnistettava ääni. Hän oli myös erittäin musikaalinen. Selaillessani Jampan tuotantoa läpi, olin yllättynyt, miten monissa hänen lauluissaan kuvataan myös 70- ja 80- lukujen tyypillisiä suomalaisia ilmiöitä; muutettiin maalta kaupunkiin ja jopa Ruotsiin työn ja paremman elämän toivossa. Sen myötä taas ikävöitiin rakkaita ihmisiä ja omaa isänmaata. Lauluissa oli usein silti positiivinen vire ja iloinen melodia, kuten kappaleessa Pikku-Merja. Herkempää Jamppaa edustaa oma lempikappaleeni Vesipisaroiden laulu.

jamppa16kiertue

Jamppa-kiertueen tähdet: Aki Hietala, Eija Kantola, Jaana Raivio ja Teemu Roivainen

– On hienoa päästä esittämään näitä monipuolisia lauluja ja tarjoamaan yleisölle nostalgiaa vuosikymmenten takaa.

Oulusta kotoisin olevalle Teemu Roivaiselle Jampan tuotanto on tullut tutuksi:
– Jamppa Tuominen on legendaarinen laulaja, joka on varmasti kaikille suomalaisille tuttu nimenä ja itselle erityisesti Jampan kuulas, korkea ja hyvin kaunis tapa laulaa on jäänyt mieleen jo lapsena radion välityksellä. Yksittäisistä kappaleista mieleen painuvin on varmasti ollut upea sävelmä Yön syliin.

– Jamppa Tuominen on pohjoisen Suomen laulaja, ja useat hänen kappaleistaan myös liittyvät hänen pohjoisen juuriinsa. Sen vuoksi myös itselläni on helppo samaistua häneen laulajana sekä hänen lauluihinsa. Suuri kunnia päästä Jampan ja itseni kotimaisemiin pohjoiseen laulamaan hienoja kappaleita yhdessä upeiden laulajien kanssa. Odotan suurella jännityksellä kiertuetta!

Jarmo ”Jamppa” Tuominen ponnahti koko kansan tietoisuuteen vuonna 1976 Iskelmähaavi-kilpailun kautta ja Veikko Juntusen säveltämällä levytyksellään Aamu toi, ilta vei (1977). Jampan useat levytykset ylittivät jopa 50 000 myydyn levyn huiman timanttilevyrajan. Jampan viimeiseksi jäänyt 17. soololevy Kukkivat ruusut kerran ilmestyi vuonna 1995.

Konsertit alkavat klo 19 ja kestävät noin 2 tuntia (sis. väliaika 20 min.).

Konsertin järjestää MagnumLive Oy.