JAKE VOUTILAISELTA kirja ja keikka Storyvillessä

JakeVoutilainenTorniossa 1970-luvulla Battagliassa ja Alfassa kannuksensa luonut kitaristi-laulaja Jake Voutilainen on kirjoittanut kirjan Scalemaster. Tai paremminkin hän on koonnut kaikki tunnetuimmat länsimaisen musiikin kitaraskaalat yhteen.

Häneltähän homma käy ja kokemustakin on roppakaupalla aidan molemmilta puolin, niin kevyen kuin klassisenkin musiikin puolelta, sillä rapakon takana Voutilainen on opiskellut viittä vaille musiikkitieteen tohtoriksi.

JakeKirjaJakea pidetään paitsi taitavana kitaristina, myös hyvänä opettajana, jonka vahvuuksia ovat empatia ja intohimo soittamiseen. Jake on kehittänyt myös oman ohjelman, jolla oppilaat oppivat soittamaan kappaleen kitaralla 30 minuutissa.

Miksi Jake Voutilainen sitten kirjoitti Scalemaster-kirjan? Näin hän kertoo esipuheessa:

”Olen huomannut itsestäni ja muistakin muusikoista, että vuosien kuluessa, meille kehittyy taipumus toistaa samoja sormituksia. Kun soitamme, toistamme samoja opittuja rutiineja ja ajan myötä improvisaatiokyky alkaa heiketä. Tähän ongelmaan on ratkaisu. Meidän on opeteltava uusia prosesseja ja  yksi todella hyvä tapa on opetella soittamaan uusia skaaloja.

Näin opit soittamaan tuttuja kappaleita uusista asennoista ja improvisaatiokyky paranee, kun kitaran koko otelauta otetaan käyttöön.”

Jaken pitkään suunnittelema kirja on nyt valmis ja myynnissä Amazon.comissa, joten nyt on keikkojen aika.

Pitkään on puhuttu alkuperäisen Battaglia Nobilityn paluusta, mutta sitä odotellessa, harvoin keikkailevan Voutilaisen kitarointia voi kuulla seuraavan kerran  11.4. Helsingin Storyvillessä, jossa hänen kanssaan, musiikkia akselilla rhythm and blues, rock’n’roll ja soul, soittavat Mikko Rintanen – koskettimet (Wigwam, Royals, Kirka Rock & Hector), Matti Saari – basso (Battaglia, Oldies) ja Hate Sjöblom – rummut (Ronski Gang, Costello Hautamäki, Oldies).