JAAKKO LAITISEN & VÄÄRÄN RAHAN vappuhulinat Rovaniemellä

JaakkoL15Juuri uuden musiikkivideon julkaissut Lapland-Balkan-etnoiskelmää esittävä solistiyhtye Jaakko Laitinen & Väärä Raha saapuu Rovaniemelle 21-vuottaan juhlivan Valdemarin perinteikkäiden vapputanssiaisten vetonaulaksi.

Myös lappilaislähtöisellä orkesterilla on syytä juhlaan.  Tammikuussa näki ensi-iltansa Saija Mäki-Nevalan ohjaama dokumenttielokuva Kihniö, mihin Helsingin lappilaisemigrantit tekivät soundtrackin, sekä nyt musiikkivideona julkaistun tunnuskappaleen.

Saksan maaltakin kuului kummia kun Sony Music Germany julkaisi baijerilaisen ’Django 3000′ Gypsy-Pop-yhtyeen albumin ’Bonaparty’ nimeltään, joka ampaisi maan albumilistan 19. sijalle.

Levyn nimibiisi ’Bonaparty’ on sävelletty yhdessä kesäkuun öinä Arkangelissä, missä sekä Jaakko Laitinen & Väärä Raha että Django 3000 olivat viime kesänä Kansainvälisen katuteatterifestivaalin vieraana. Niin vaikuttava oli jammailuhetkinä syntynyt aihio, että Lapin pojat kutsuttiin Müncheniin äänittämään kappaleesta lopullinen albumiversio.

Loisteliaita voittoja, liikkuvan kuvan ja kansainvälisten albumilistojen parissa, onkin mitä miellyttävin palata  orkesterin jäsenten kotiseuduille Rovaniemelle. Luvassa on ihanat tanssikinkerit, perilappilaiseen tapaan, pöydässä kystä kyllä, mutta mannermaisissa tunnelmissa.

TO 30.4. Valdemari – Iltakemut
PE 1.5. Valdemari – Päiväbrunssi

Lipun hinta vappuaattona on 10 € ja brunssi 30 €.
Brunssilla kattaukset klo 12 ja 15.
Pöytävaraukset p. 016-344181, 040-7272754