JAAKKO LAITISEN supertrio Varaanikaravaani Lappiin
jaakkolaitinen16a

Rovaniemen kasvatti JAAKKO LAITINEN

Tornionlaaksolaisen musiikkilegendan Olavi Tissarin tyttärenpoika Jaakko Laitinen jatkaa voittokulkuaan.

Äskettäin  Keski-Euroopan kiertueelta kotiutunut Jaakko  sai Väärän Rahansa kanssa innostuneen vastaanoton, missä konsertoikin. Tukholman kulttuurifestivaalien keikalle osui myös musiikkilehti Rumban toimittaja Tomi Palsa, joka kirjoitti :” Tukholman yössä olin erittäin ylpeä suomalaisuudestani ja siitä tosiasiasta, että meiltä löytyy aivan poskettoman taitavia ennakkoluulottomia musiikki-iloittelijoita.  Arviolta 1500-päinen yleisö oli aivan pähkinöinä Jaakko Laitisen ja Väärän Rahan edessä ja aivan syystä.”

Äskettäin uuden ’Naamioleikki’-singlen julkaissut Jaakko Laitinen  palaa kuun lopussa Lappiin erikoiskokoonpanon kera. Varaanikaravaani esiintyy 29.9. Selvä Pyyssä Äkäslompolossa, 30.9. Papanassa Inarissa ja  1.10. Valdemarissa Rovaniemellä.

Luvassa on trio-muotoista musiikillista ilotulitusta, kun Jaakko saa säestäjikseen lankojärveläislähtöisen haitarivirtuoosin Harri Kuusijärven sekä rovaniemeläislähtöisen klarinetistin Sami Kurpan. Kokoonpano sai muotonsa syyskuun alun Ruskaswingiä varten ja lämpimän vastaanoton takia keikkoja sovittiin lisää.

jaakkolaitinen16trio

VARAANIKARAVAANI: Sami Kurppa, Jaakko Laitinen ja Harri Kuusijärvi

Keikoilla kuullaan tuttuja Väärän Rahan ralleja ilmavina sovituksina ja myös uusia kappaleita orkesterin talven aikana julkaistavalta nimen Näennäinen saaneelta neljänneltä albumilta. Tutut kappaleet näyttäytyvät uudessa valossa uudenlaisella instrumentaatiolla ja sovituksilla.

Laulusolisti Laitis-Jaakko on tehnyt suurimmat urotekonsa musiikin saralla Jaakko Laitinen & Väärä Raha -yhtyeensä kanssa, joka juhlisti vasta viidettä sadatta keikkaansa Lapin pääkaupungissa Rovaniemellä. Vuonna 2009 perustettu orkesteri on julkaissut kolme kriitikoiden ylistämää albumia, mutta tunnetaan ennen kaikkea maamme hurmoksellisimpana live-bändinä, ja on keikkaillut maamme rajojen ulkopuolella Saksassa, Sveitsissä, Iso-Britanniassa, Italiassa, Tsekissä, Puolassa, Unkarissa, Venäjällä, Ukrainassa, Makedoniassa, Turkissa, Kazakstanissa ja sekä Baltian että Skandinavian maissa.

Haitarinsoitosta vastaa tällä kertaa Pellon lankojärjeläislähtöinen Harri Kuusijärvi, jonka soittoa on saatu ihailla muun muassa kansainvälistäkin mainetta keränneen Sampo Lassila Narinkan, Yonan tangoalbumin ja Harri Kuusijärvi Koutuksen levyiltä. Yhtä kotoisasti hän liikkuu haitareineen niin klassisen, jazzin, oopperan, maailmanmusiikin kuin improvisoidunkin musiikin maailmoissa.

Klarinetista – tuosta kuninkaiden soittimiesta – vastaa monissa liemissä keitetty rovaniemeläislähtöinen multi-instrumentalisti Sami Kurppa. Rockin, popin ja kansanmusiikin raja-aidoista välittämättömän Kurpan soittoa ja sovituksia voi kuulla muun muassa Jarkko Martikaisen tuoreella levyllä, Haaga Folk Machinen hurjilla keikoilla sekä juuri tällä hetkellä Radio Suomen soitetuimpana soivan Malmö-yhtyeen Sun suulla-hitillä.