Jaakko Gauriloff muistaa OLAVI VIRRAN keikan 50 vuotta sitten Pirkan Poikain talolla, entä muut?

Olavi Virta lauloi elämänsä loppuun asti, vaikka jaksoi lopussa esittää keikoilla enää muutaman laulun. Hän kuoli 14. päivä heinäkuuta 1972 vain 57-vuotiaana.

Viinan ja sokeritaudin runtelema mies esiintyi Tornion Pirkkiössä 12.8. 1965 ja seuraavana vuonna hän levytti viimeiset laulunsa Sateinen ilta ja Nyt soita balalaikka.

JaakkoG

Jaakko Gauriloff

OlaviVirtaOsmoLeipala1208196550 vuotta sitten Olavi Virta kiersi kaksi viikkoa torniolaisen Osmo Leipälän yhtyeen kanssa, jossa vakisolistina oli Jaakko Gauriloff, joka muistelee, että keikat sujuivat vaihtelevasti. Pirkan Poikain keikan hän muistaa menneen hyvin.

– Virta oli mulle ensimmäinen idoli, jonka mie tapasin elävänä. Kuljettiin Ivalosta Joensuuhun asti. Siinä sai hyvää oppia. Olin silloin vielä nuori ja vihreä.

Tornion keikan jälkeen esiinnyttiin Saari-Onnelassa. Muistan, kun  Olavi asteli suoraan lavalle. Hänellä oli perperi päällä, lättähattu päässä ja vanhanajan salkku. Hän lauloi kaksi laulua ja poistui takahuoneeseen. Kun Osmo huuteli häntä uudelleen lavalle, hän oli jo sammunut.

Kun puhutaan Virran juomisesta. No joo. Hän oli h-n sairas mies. Asuttiin Olavin kanssa samassa huoneessa muun muassa Tornion kaupunginhotellissa. Kun hän lähti suihkuun, hän sanoi, että älä vaan säikähdä. Hänen pohje oli kuin käsivarsi.

Virta heräsi aina 5:ltä  ja kertoi asioitaan. Jos minulle olisi samoja tapahtunut, olisin varmasti jo oksalla.

Vuoden 1965 kiertueen jälkeenkin  Olavi Virta nähtiin keikoilla, myös Lapissa. Tamperelaisen leskirouva Hulda Simulan hoivissa hän vietti viimeiset vuodet ja pääsi välillä siihen kuntoon, että vuonna 1967 hän jaksoi lähteä vielä pohjoisen kiertueelle Reijo Taipaleen kanssa. Viikkosanomat uutisoi  vielä Virran Lapin keikoista kesältä 1970, jonka aikana hänellä olisi syttynyt romanssi kouvolalaisen laulaja Anja-Sinikan kannssa, mutta se osoittautui uutisankaksi.

PS. Jos Teillä on muistoja Olavi Virran  Lapin vierailuista, laittakaa osoitteeseen arto.junttila@pp.inet.fi