Italialaissuosikki UMBERTO MARCATO tähdittää nostalgiakonserttia Rovaniemellä

Umberto Marcato levytti niin Suomessa kuin Ruotsissakin

Menestystä niittänyt Volare–italialainen ilta -kiertue piipahtaa Rovaniemellä 4. maaliskuuta. Paikka on Korundi ja aika klo 15.00.

Suomalaiset 1950- ja -60-luvuilla hurmannut  Italian Padovassa nykyään asuva, samettiääninen Umberto Marcato on konsertin päätähti.

– On hienoa päästä jälleen esiintymään ja juhlistamaan vuonna 1956 alkanutta uraani. Nyt pohjoisessa  ja ensi kertaa myös Suomen Lapissa Rovaniemellä. Se on varmasti eksoottinen paikka, iloitsee Marcato.

Iskusävelien legenda  ei suomalaisille vanhan iskelmämusiikin ystäville juurikaan esittelyjä kaipaa. Hänen ensimmäinen Suomessa kuultu levytys oli Guaglione, meille kaikille tuttu nimellä Poika varjoiselta kujalta. Hän nousi  jo vuonna 1957 Suomen musiikkilistojen kärkeen , jolloin hän teki myös kahden kuukauden kiertueen maassamme.

– Minulla on Suomesta ihania muistoja jo 50-luvulta. Yksi hienoimmista on, kun kuulin, että levyttämäni kappaleet Maruzella, Lazzarella, Guaglione sekä Chella llá nousivat Suomen musiikkilistojen kärkeen. Muistelen lämmöllä myös hetkeä, jolloin sain Toivo Kärjeltä levytettäväksi lauluja kuten Marja-Leena ja Miksi puhelin ei soi.

Konsertissa kuulemme Umberton esittävän juuri muun muassa Toivo Kärjen tangoja iltaliaksi, joita hän myös aikoinaan levytti. Liljankukka (Restera) ja Siks oon mä suruinen (Domani tornero) soivat soljuvana italialaisena tulkintana – unohtamatta tunnetuimpia hittejään, alunalkaen juuri Umbertolle sävellettyä konsertin nimikkokappaletta Volarea, joka sittemmin on soinut ympäri maailmaa.

Italialaisillan artistit Amadeus, Milana ja Umberto

Italialaisessa illassa kuullaan myös  syvien tunteiden tulkkia Amadeus Lundbergia  ja herkkätulkintaista  Milana Misiciä. Kolmikko  loihtii konsertin, joka on nostalgiaa tulvillaan. Konserteissa kuullaan iskusävelten kirjoa kultaisilta vuosikymmeniltä, Umberton hittien lisäksi Olavi Virran ja Laila Kinnusen tutuksi tekemiä italialaislauluja kuten esimerkiksi Maruzella, Lazzarella ja Ciao Ciao bambina. Esitystä elävöittämässä on valokuvia ja ajanhenkeä taustaprojisointina toteutettuna.

Amadeus Lundberg on kiertänyt monien loppuunmyytyjen konserttien siivittämä. Hänen Puhu minulle rakkaudesta -albumi palkittiin kultalevyllä ja Emma-ehdokkuudella. Amadeuksen uusin albumi on 2016 julkaistu Poika varjoiselta kujalta. Milana Misic julkaisi jokin aika sitten jo yhdeksännen albuminsa Linnun kokoinen ja hänet muistetaan myös äitinsä Laila Kinnusen esittämien laulujen uudelleen tutuksi tekemisestä, niin levyillä kuin konserteissa.

Volare! -konsertin säestyksestä vastaa Juha Tikan orkesteri, jossa on erikoisvieraana Milan ”Miso” Misic, Milanan isä.

su 4.3. Korundi, Rovaniemi klo 15, Lippu.fi

Liput alk. 35,00 € + mahd. palv. maksut
Ryhmätiedustelut 045 256 3009.