Ismo Alanko ja muita kovia nimiä Tornion Umpitunneliin

Kovaa vauhtia ollaan menossa kevättä kohti, sillä Tornion Umpitunnelikin on julkistanut artistivieraitaan.

Kun Lapland Tattoo Weekend (8.-9.2) on eletty, 23.2. biletetään Umpparin 21-vuotissynttäreitä, johon seremoniamestariksi saapuu sympaattinen Elastinen. 15.3. vuorossa on Apulanta, 22.3. Neljä Ruusua, 29.3. PMMP ja 13.4. kaiken kruununa Ismo Alanko.

Kun J. Karjalainen esiintyy Tornion kaupunginhotellissa 5.4. ja Ismo Alanko viikkoa myöhemmin Umpparissa, huhtikuu näyttää musiikillisesti rajakaupungissa kaikin puolin lupaavalta.

Ismo Alanko julkaisee uransa pisimmän levytystauon jälkeen uuden albumin Maailmanlopun Sushibaarin 22. helmikuuta ja sen myötä lähtee bändeineen kiertueelle. Tornion lisäksi heidät näkee 10.4. Ylläksen Taigassa, 11.4. Levin Hullu Poro Areenalla ja 14.4. Rovaniemen Korundissa.

Tulevan levyn otsikon mukaisesti albumilta löytyy varsin kontrastinen biisikattaus. Maailmanlopun Sushibaari ilmestyy CD:n lisäksi myös vinyylinä.

– Vaikka musiikki on uutta ja tuoreen kuuloista, siinä on myös kaikuja kaikesta siitä, mitä olen viimeisen reilun kolmenkymmenen vuoden aikana tehnyt.

– On Hassisen reteyttä, Veljien maanisuutta, soolouran moniulotteista sävellyksellisyyttä, Säätiön etnoilua ja Teholla parantunutta pöhköä itsevarmuutta. Tuskin maltan odottaa, että levy saadaan julkaistua ja pääsemme keikoille ihmisten pariin kokemaan näitä lauluja, Ismo Alanko sanoo.

Kiertuekokoonpanona toimii myös levyllä soittava yhtye, jossa Ismon (laulu, koskettimet, kitara) ohella soittaa Jussi Jaakonaho (kitara, laulu), Mikko Mäkelä (basso, laulu), Juho Viljanen (puhaltimet, koskettimet, lyömäsoittimet, laulu) ja Niko Votkin (rummut, laulu).