ISKELMÄTÄHDET loistivat jouluviikon katsotuimmissa musiikkiohjelmissa

Paula Koivuniemi

Pitkän linjan levy-yhtiömies Erkki Puumalainen lataa facebookissa. ” Radiot eivät palvele yli 50 -vuotiaita lainkaan, vaikka heitä on 2.1 miljoonaa!” Monet ovat radioon jo toivonsa menettäneet. Jos radio on hylännyt suuren ikäluokan, miten sitten televisio? Finnpanel on listannut 50 suosituinta ohjelmaa ja on helppo tarkistaa minkälaisia musiikkiohjelmia ja artisteja miljoonat suomalaiset halusivat katsella ja kuunnella jouluviikolla?

Mittauksissa  suurin piikki koettiin joulurauhan julistuksen jälkeen, kun seurattiin kahta  Estradilla: Maailman kauneimmat joululaulut –ohjelmaa. Ensimmäisessä (sijoitus 5.) olivat mukana Lauri Tähkä, Maria Lund, Juha Tapio, Laura Voutilainen ja Johanna Iivanainen, ja heitä kuunteli ja katseli keskimäärin 739 000 katselijaa. Seuraavaa jaksoa seurasi vielä puolisen miljoonaa, kun joululauluja lauloivat  Tarja Turunen, Jari Sillanpää ja Mikko Kuustonen.

Nyt kun Vain Elämää-kausi on pikkuhiljaa kaluttu eli uusintoja tulee joka tuutista ja katsojia on enää nippa 100 000, SuomiLOVE jyrää ja keräsi viime lauantaina puoli miljoonaa katselijaa, kun viihdyttämässä olivat Suvi Teräsniska, Juha Tapio, Kasmir ja Frederik.

Hyvät katsojaluvut jouluviikolla eli yli 400 000 saivat myös Jari Sillanpään ja Katri-Helenan MeStarat JouluShow vuodelta 2007, Estradilla: Kari Tapio – kaksi maailmaa ja uusi jouluohjelma Anna laulu lahjaksi, jossa olivat artisteina Arja Saijonmaa, Paula Koivuniemi, Antti Ketonen, Aste, Kyösti Mäkimattila, Mira Luoti ja Irina.  Vain hiukan yllämainituista suosiossa jäi  aattoiltana 369 000 kuulijalla Raskasta Joulua-konserttitaltiointi.

Eli radioon verraten, televisio vastaa, ainakin vielä paremmin suuren yleisön tarpeeseen.