ILOVAARIROCK 20v: Pääesiintyjänä SUZI QUATRO

SuziQuatro3MUUALTA  Ilovaarirock järjestetään ensi kesänä Joensuussa jo 20. kerran. Onnittelut ja hatunnosto nostalgiatapahtumalle, joka on pysynyt hengissä näin pitkään ja monena vuonna se on myyty jopa ennakkoon loppuun.

Ilovaarirockin pääkonsertti järjestetään 17. heinäkuuta ja pääesiintyjänä on Suzi Quatro, jonka läpimurtohitti oli Can the can vuonna 1972.

Vaikka laulun teki pari Chinn-Chapman, joka tehtaili glamrock-biisejä Mudille ja Sweetille, Suzi halusi pukeutua nahkaan ja olla rock`n`roll kuten Elvis. Asiaa hän alleviivasi vielä esittämällä tv-sarjassa Onnenpäivät rokkari Fonzien siskoa Leather Tuscaderoa.

Kaikkiaan Suzin levyjä on myyty maailmalla 55 miljoonaa. Hän oli 14-vuotias, kun hän teki ensimmäisen levytyksensä the Pleasure Seekersin kanssa. Tuo kappale löytyy tuoreelta neljän ceedeen boxilta The Girl From Detroit, joka sisältää kaikki Quatron tärkeimmät levytykset.

Uuttakin musaa ahkerasti keikkaileva Suzi tekee koko ajan. Tuoreessa Rock`N`Roll-magazinessa hän kertoo tekevän albumia kahden huippunimen kanssa ja että levy ilmestyy ennen kesää. Nimiä hän ei paljasta, joten utelen asiaa Ilovaarirockin järjestäjän edustajalta Arto Pippurilta, joka ei usko, että Joensuuhun muita tähtiä on tulossa.

– Saksofonistilla on vaikuttava levytysura U2:sta Elton Johniin, mutta muista en enempää tiedä kuin että kovia soittomiehiä ovat kaikki.

Kotimaista osastoa Ilovaarirockissa edustavat takuuvarmaa bluesia esittävä Dave Lindholm B. Inventive sekä ensi vuonna 30-vuotitaiteilijajuhlaansa viettävä Freud, Marx, Engels & Jung.

Juhlavuoden kunniaksi Ilovaarirockin järjestäjä Grand Old Rockers of Joensuu-yhdistys muistaa uskollista yleisöään myös konsertilla 16. huhtikuuta, jossa Joensuun kaupunginorkesterin solistina esiintyy Pepe Willberg.

Ennen kesää julkaistaan myös Ilovaarirock 20 vuotta -juhlakirja, jonka on kirjoittanut joensuulainen pitkän linjan rokkari Hannu Heavy Tikkanen.

Aiempina vuosina Ilovaarirockissa ovat esiintyneet kotimaisten 1960-ja 1970-luvun nimien lisäksi muun muassa Pete Best (Beatles), Searchers,  Swinging Blue Jeans, Tremeloes, Yardbirds, Ken Hensley (x-Uriah Heep), Paul Jonesin Manfreds ja Troggs.

Alla Suzin viimeisin levytys Sweetin Andy Scottin kanssa,,,