Idea-SAMPO KAULASELLA enemmän tykkääjiä kuin Cheekillä!

sampoksomeSuomen virallisella Some-Awards-tittelilläkin palkittu  Sampo Kaulanen Ylläkseltä on kerännyt tempauksillaan Jounin kaupalle jo yli 224 000 tykkääjää. Vuosi sitten peukuttajia oli noin 3000.

Laulajasuosikki Cheek on jäänyt taakse jo 1400 tykkääjällä, ja reilummin molemmat iltapäivälehdet.

Sampon tavoite on yli 307 000, jolloin hänen liike olisi facebook-tilaston ykkönen. Vain Prisma ja Fazerin Sininen ovat tällä hetkellä enää  edellä.

Alun alkaen äkäslompolainen Sampo Kaulanen ei halunnut kauppiaaksi, vaan jotain muuta. Vaellusvuosien jälkeen veri veti kuitenkin takaisin kotiseudulle ja jatkamaan isiensä  jalanjälkiä. Syntyi uusi Jounin kauppa.

SampoKcheekKaulanen kertoo blogissaan näin:”Vuonna 2008 elokuussa kauppa saatiin auki. Vietettiin kenties kylän suurimpia yksittäisiä hulabaloita. Hanoi Rocks soitti meidän avajaisissa Paula Koivuniemen ja Hurriganesin kera.Vaikka bileet oli uskomattomat niin oli mulla kylmä rinki perseessä. Meillä oli budjetti mennyt yli ja rahaa uupui kassasta. Laskuja oli 3.5 miljoonaa euroa maksamatta. Voin sanoa että vielä kylmemmäksi ilmanalan veti kun Lehman Brothers kaatui noin 3 viikkoa avajaisista ja rahoitusmarkkinat sekosivat ja lama alkoi. En mie pystyny oleen silloin järjissäni… Alkoi maistua viina ja lääkkeet. Olo oli yksinkertaisesti niin kauhea että tuntui että sitä ei selvinpäin kestänyt.”

Sampo kuitenkin nousi. ”Never give up!”, hän kirjoittaa blogissaan. Kansalliseen tietoisuuteen Kaulanen tuli Hjallis Harkimon vetämän Diili-ohjelman myötä, josta löysi nykyisen vaimonsa Michele Murphyn. Myönteistä  julkisuutta  hän sai  myös Ylläs – huipulla tuulee –ohjelmasta, jossa juhlittiin jo Sampon ja Michelen häitä. Taigateltan seremoniamestarina toimi  Reijo Angeria ja esiintymässä oli  Frederikkiä, Suvi Teräsniskaa, Mikko Alatalo a ja Oula Mälkättäjää. Yhdessä Reijo ja Sampo olivat ideoimassa mielenterveystyön hyväksi myös Hullun Laulua, jonka Juha Tapio kirjoitti ja jota Jari Sarasvuo vauhditti tv-showssaan.

Sen jälkeen uusia ideoita on syntynyt vauhdilla ja Sampo on ottanut somen haltuun, mutta kuka muistaa hänen ensimmäisen ison uutispommin loppuvuodelta 2010.

METALLICA YLLÄKSELLE!, uutisoi Iltasanomat. Ammattilaiset tyrmäsivät ajatuksen  konsertista suureellisena, mutta laskelmiakin tehtiin. Erään mukaan esimerkiksi koko Lapin bussikalusto olisi pitänyt valjastaa konserttiyleisön kuskaamiseen.

Sampo etsi vielä omaa juttuaan. Hän vastasi Tuurin kyläkauppiaalle Vesa Keskiselle, joka oli juuri ilmoittanut muutamaa päivää aiemmin  järjestävänsä Scorpionsin keikan. Sampo kertoi tuolloin myös Voicen uutisille, että suunnitteli  tv-sarjaa Keskisen Tuuri-ohjelman tyyliin.