Huippuvieras GERAINT WATKINS Kemin Pakkasukkoon!

Geraint Watkins, verraton showmies

Pakkasukko-festivaali tulee taas ja entistä vahvempana. Ohessa tarinaa Geraint Watkinsista, mutta luvassa on paljon muutakin.                          Mukana on myös iso liuta vahvaäänisiä naislaulajia: MARJO LEINONEN, SIIRI NORDIN, KRISTA TIITINEN ja kaiken huippuna, nouseva brittinimi KYLA BROX, joka kuulostaa syötävän hyvältä.      Pitkästä aikaa isolla tarjottimella esitellään myös pohjoista roots-osaamista. THE DRILLZ, KEPA HÄRKÖNEN SURFIN`FLAMES ja PEPE PETRASEN uusi BLUES ROOSTER.                                   Eikä siinä kaikki. Mestarikitaristi TEEMU VIINIKAINEN viihdyttää jazzin ystäviä ja KOKOMO KINGS Ruotsista soittaa vanhaa rokkia.                         Ja mitä vielä. Kukaanhan ei tiedä, mitä Pakkasukko tuo tullessaan, ennen kun koko kattaus on lukkoonlyöty.           Jäämme kuulolle!🙂 (AJ)

Kemin Pakkasukko Blues N`Jazzin (1.-4.2. 2024) pääesiintyjä walesilaislähtöinen pianisti, laulaja ja hanuristi GERAINT WATKINS nousi parrasvaloihin muutettuaan Lontooseen 1970-luvulla. Hän oli tärkeä osa suurkaupungin pubrock-skeneä.

Alussa Geraint soitti suurelle yleisölle tuntemattomaksi jääneissä yhtyeissä Red Beans and Rice ja Juice on the Loose, mutta  maine kasvoi ensin muusikkopiireissä. Häntä  kysyttiin levytyssessioihin ja keikoille ja tähän päivään mennessä, hän on tehnyt yhteistyötä kohta kaikkien juurevien rytmimuusikoiden kanssa: laulajista mainittakoon Van Morrison, Mark Knopfler, Eric Clapton, Sting, Paul McCartney, Tom Jones, Rory Gallagher, Nick Lowe, Dave Edmunds, Micky Jupp, John Martyn, Shakin’ Stevens, Crazy Cavan ja  Carl Perkins ja yhtyeistä Dr. Feelgood, The Fabulous Thunderbirds, The Blues Band, Status Quo, Stray Cats, Willie & the Poor Boys ja Peter Green & Friends.

Bob Dylan: “Geraint Watkins is my favourite English piano player.”

Viimeksi  Watkinsia  on kuultu pohjoisessa Rollari-basisti Bill Wymanin Rhythm Kings-bändissä, jolloin hän esiintyi muun muassa Oulussa ja Bodenissa. Kemin Pakkasukkoon hän saapuu Kemin vanhan kävijän kitaristi Oliver Darlingin johtaman Mosquitoes-bändin kanssa.

Geraint Watkinsin kohdalla on kyse kovan luokan viihdyttäjästä. Ensimmäinen oma albumi Andy Fairweather Lown  Vertigo-merkille tuottama Geraint Watkins and The Dominators julkaistiin 1978 ja tämän vuoden alussa  ilmestyi kokoelma Aide-Memoire, johon on koottu 41 miehen parasta.

Shakin`Stevensin hitissä Oh Julie hän soittaa haitaria, Willie & the Poor Boys-yhtyeessä hän laulaa Roy Brown-klassikon Saturday Night ja joulurokissa  Run Rudolph Run  hän kilkkaa pianoa Dave Edmundsin yhtyeen kanssa.

Alle keräsin sekalaisen kimaran kuunneltavaa Geraint  Watkinsin uran varrelta.

Ps. Lippuja saatavilla jo  TIKETISTÄ