Huippuvierailu: Americanan kummisetä JASON RINGENBERG Rovaniemelle!

Jason Ringenberg

Amerikkalaisen 1980 & -90-lukujen  nimibändin Jason & The Scorchersin keulakuva Jason Ringenberg esiintyy kitaransa kanssa 5. lokakuuta Rovaniemen Comicossa. Kaiken takana on ravintolan toinen omistaja, Pepe Tuononen, joka muistetaan parhaiten Jalla Jalla-yhtyeestä, jonka esikuviin Scorchers kuului.

– Onhan se aivan huippua,  että ukko tänne saapuu. Rovaniemen keikka on varma. Nyt Lenny Lindfors  yrittää hommata keikkoja muuallekin Suomeen. Joskus näinkin päin eli Lappi ensimmäisenä,  Pepe myhäilee tyytyväisenä.

Lapin pääkaupungissa toteutetaan myös unelmia. Kun Pepe ja Jalla Jalla-kollegansa Jouko Hiltunen  ovat käyneet  useammallakin Jasonin keikalla ja keskustelleetkin hänen kanssa, Pepelle tuli ajatus.

– Oltiinhan jo niinsanotusti hyvän päivän tuttuja Jasonin kanssa ja niinpä esitin Joukolle,  että kysäistäänpä herralta josko päästäisiin  jokunen biisi soittaan yhdessä. Lähetettiin viestiä menemään liitteenä linkki Jalla Jallan Hospital walz-videoon ja hiukan tietoa meistä  ja perskule Ringenberg innostui.

Vanhaa sanontaa mukaillen: Parempi kysyä, kuin katua, sillä nyt Rovaniemellä Jasonia odottaa  neljä innokasta soittajaa, Pepen ja Joukon lisäksi Greenhouse AC:n Scorchers-fanit Hannu Kulusjärvi ja Jari Mikkola.

Laulaja, lauluntekijä ja kitaristi Jason  Ringenberg on lähtöisin  Illinoisista, josta muutti  kesällä 1981 Nashvilleen, jossa  perusti bändin nimeltä Scorchers. Tarkoitus oli  ravistella  amerikkalaista musiikkiperinnettä ja siinä hän onnistuikin. Yhtyeen kyky yhdistää country punkkiin levyillä Fervor ja  Lost and Found oli jotakin uniikkia. Musiikkia kutsuttiin cowpunkiksi. Scorchersista  tuli myös yksi sukupolvensa jännittävimmistä livebändeistä ja vuonna 2008 Americana Music Association muisti sitä elämäntyöpalkinnolla.

Rolling Stone kirjoitti, että Scorchers uudelleenkirjoitti rock`n`rollin historiaa. Mojo taas risti Jason Ringenbergin Americanan kummisedäksi, joka vuonna 1999 heittäytyi soolouralle ja jatkoi menestyksekästä muusikon taivalta ja on julkaissut jo viisi albumia. Hän on luonut myös lapsille musiikkihahmon  Farmer Jason, josta hänet on palkittu muun muassa Emmyllä.