Huippukiinnitys Oulun Qstockiin

innercircle1

Maailman tunnetuimpiin reggaeyhtyeisiin lukeutuva jamaikalainen Inner Circle esiintyy Oulun Qstockissa heinäkuun lopulla. Enpä muista, että näillä pohjoisilla leveysasteilla olisi  ennen kuultu,  tämän tason reggaeparty-bändiä, jonka pitkän ja menestyksekkään 30-vuotisen uran varrelle mahtuu hittejä poikineen, niistä suurimpina Sweat (A La La La La Long), Bad boys, Rock with you ja Games people play.

Inner Circle esiintyy Kuusisaaren hiekkarannalla sijaitsevalla Rytmirannalla, jonka muita esiintyjiä ovat Funksons, Laineen Kasperi & Palava Kaupunki, Stepa & Are, Levon Zoltar, Julma Henri & RPK sekä jo aikaisemmin julkaistut Elokuu, Stig & Kullankaivajat, Teflon Brothers, Eevil Stöö ja Dj Kriddlok & Koksukoo. Artistien lomassa musiikkitarjonnasta huolehtivat dj:t, niinpä ohjelma rannalla jatkuu taukoamatta koko festivaalin ajan.

Sen lisäksi, että Rytmirannalle tuodaan tänä kesänä aiempaa nimekkäämpiä esiintyjiä, alue kokee muitakin suuria muutoksia.

– Rytmiranta ja sen kehittäminen on ollut festivaalin suurimpia missioita tänä vuonna. Se, että meillä on hiekkaranta osana festivaalialuetta, on poikkeuksellinen ja arvokas asia. Siihen nähden rantaan on aikaisempina vuosina panostettu liian vähän, festivaalijohtaja Mikko Forstén kommentoi.

– Rytmirannan viihtyvyyteen satsataan. Katselunäkyvyyttä parannetaan isommalla esiintymislavalla ja sen sijoittelulla, sekä visuaalista ilmettä kehitetään monella tavalla, muun muassa istuttamalla Kuusisaaren hiekalle useita palmuja.

Qstockissa esiintyy kahden päivän aikana yli 60 artistia kuudella esiintymislavalla. Lisää sekä kotimaisia että ulkomaisia artistikiinnityksiä on vielä luvassa. Oulu-lavan esiintyjät julkaistaan keskiviikkona 29. toukokuuta.

Qstock järjestetään Kuusisaaren ja Raatin alueella Oulussa 26.-27. heinäkuuta.