Hittikone BONEY M Tornion Pikisaareen

boneyMPromoottori Markku Köngäs on kiinnittänyt Tornion Öölifestien (3.-4.7) pääesiintyjäksi discoyhtyeen Boney M, joka nousi nopeasti suureen kansainväliseen suosioon 1970-luvun loppupuolella.

Monet legendaariset kappaleet heräävät eloon Pikisaaressa; Rivers of Babylon, Rasputin, Bahama Mama, Ma Baker, Daddy Cool, Sunny, Brown Girl in the Ring, Belfast, No woman no cry ja Malaika.

Saksalainen levytuottaja Frank Farian kokosi Boney M-yhtyeen vuonna 1974. Neljä alkuperäisjäsentä olivat jamaikalaissyntyiset Liz Mitchell & Marcia Barrett, arubalainen Bobby Farrell ja montserratilainen Maizie Williams. Maailmanlaajuisesti yhtyeen albumeita ja singlejä  myytiin yli 150 miljoonaa kappaletta.  Suosituimpia he olivat Englannissa ja Saksassa.

Nykyään maailmalla liikkuu yhtyeestä useampia versioita, mutta Tornioon saapuvaa Boney M-kokoonpanoa johtaa laulajatar Maizie Williams, joka oli mukana Boney M:n live-kokoonpanoissa yhtyeen alkutaipaleilta aina sen hajoamiseen, eli vuoteen 1990 saakka.

Vuonna 1994 Maizie otti mallia alkuperäisistä kollegoistaan, yhtyeen päälaulajasta Liz Mitchellistä ja möreästä miesäänestä Bobby Farrellista, ja perusti omaa nimeään kantavan Boney M -ryhmän. Lizin Boney M kiertää yhä, mutta  Bobby menehtyi vuonna 2010 keikkamatkallaan  Pietarissa.

Viime vuosina Mazie Williams on konsertoinut tiiviisti  kolmen muun laulajansa kanssa ja  julkaissut myös omia sooloalbumeita.

Ennakkotietojen mukaan Tornion Öölifesteillä on odotettavissa parituntinen Boney M-show, josta ei yhteislaulua tule puuttuman, sillä yhtyeen hitit tunnetaan.

Muita Öölifestien toistaiseksi vahvistettuja esiintyjiä ovat Paula Koivuniemi, Jari Sillanpää, Juha Tapio ja Satin Circus.