HIM heitti yllätyskeikan Oulun Qstockissa

VilleValo2Jo ennakkoon loppuunmyydyn  Qstock-festivaalin muikein yllätys koettiin lauantai-iltana, kun Ville Valon yhden miehen yhtyeen Rambo Rimbaudin ohjelmapaikalla esiintyikin ensimmäistä kertaa uuden rumpalinsa Jukka ”Kosmo” Krögerin kanssa keikkaillut HIM.

– Uskomattoman hieno yllätys, että bändi halusi tehdä tämän nimenomaan Qstockissa, festivaalijohtaja Mikko Forstén toteaa.

– Toinen todella mukava yllätys lauantaina oli se, että Eero Hyyppä vieraili Juliet Jonesin Sydämen keikalla. Hieno päivä oli mahtava lopettaa Nightwishin spektaakkelimaiseen esitykseen.

Qstock teki uuden kävijäennätyksensä, sillä uusien aluejärjestelyjen myötä festivaalin yleisökapasiteetti kasvoi 30 000 hengestä 32 000 henkeen kahden päivän aikana. Väkimäärään nähden Kuusisaaren ja Raatin alue toimi hyvin.

Täysin uusi Chill Out -puisto osoittautui suosituksi hengähdys- ja seurustelupaikaksi. Sen ravintoloissa myyty lähiruoka ja erikoisoluet kävivät hyvin kaupaksi. Esimerkiksi oululaisen Sonnisaari Panimon valmistama Qstock-olut loppui sieltä jo perjantai-iltana ja VIP-alueeltakin lauantaina alkuillasta.

Hyväntuulisen ja kaiken puolin onnistuneen festivaalin takasi aurinkoinen sää. Vielä viikolla sääennusteet lupailivat sadetakeille ja kumisaappaille käyttöä, mutta festivaalin porttien auettua sateista ei ollut enää tietoakaan.