Hervottomat PÄÄ-ÄIJÄT pikkuleijonien kimpussa

PaaaijatPää-Äijät on kaksi räppäävää DJ:tä Jaba ja Julmari, joiden tehtävä elämässä on yksinkertainen: Bailata ja auttaa muitakin bailaamaan.

Pikkuleijonien MM-kultajuhlien jälkilöylyissä bileveljiltä syntyi ajatus sorvata epävirallinen tunnuslaulu kansallissankareille. Alta aikayksikön syntyi teksti Pikkuleijonat ja levy-yhtiö Suomen Musiikki oli heti juonessa mukana ja nyt laulu on  jo maailmalla. Nykypäivän Bat & Ryydiä lainaten: ”Tanssilattia järkkyy kun kantele soi ja biitti hakkaa.”

Levin hornankattilassa marinoduilla Jaballa ja Julmarilla on tapana saapua juhlapaikalle kahden mikrofonin ja levareiden kanssa ja muistuttaa meitä  vapaudesta jonka vain hulvaton bilemusa voi tarjota. He laulavat laulunsa jotta arki ei jyräisi Suomea alleen.

Pää-Äijien kotipaikaksi on merkitty Sirkka, mutta kirkonkirjoista paljastuu myös, että Jan Van Baas eli Jaba on syntynyt Ruotsin Bodenissa, mutta Meri-Lapissa hän on suurimman osan elämästään viettänyt. DJ-uraansa hän aloitteli 1990-luvun puolivälissä Pullingin laskettelukeskuksessa, mutta ammattimaiseksi homma muuttui vasta, kun hän pääsi torniolaisen Discobeigen pomon Markku Könkään oppiin ja soittamaan Leville ja Ylläkselle.

Juuso Juntunen eli Julmari taas on tehnyt paljon DJ-hommia kotikaupunki Oulussa, jossa hänet muistetaan myös metallibändistä Wrathage. Hän on myös Tornion Umpitunnelin ensimmäinen Jemma-palkittu karaokekuningas vuodelta 2004. Hän opiskeli tuolloin Pop & Jazz Konservatorio Lappiassa ja lauloi muun muassa suurproggiksissa Ultra Braata ja 1970-luvun diskoa.