HECTORilla riittää kuulijoita, Hauras-albumille platinaa
Hector2014

Hector ja tuottaja Okko Laru Hartwall Areenalla kultalevyn luovutustilaisuudessa (Kuva: Ville Hartikainen)

Kuudella vuosikymmenellä suurta suosiota nauttinut ja lähtemättömät jäljet suomalaiseen populaarikulttuuriin jättänyt Hector teki paluun tänä syksynä suurkiertueellaan ja uudella albumillaan Hauras, joka on nyt myynyt platinalevyyn oikeuttavat 20 000 kappaletta. Albumi nousi julkaisuviikollaan Suomen virallisen listan kärkeen ja se sisältää singlet Tavallinen suomalainen mies  ja  Jos lehmät osais lentää. 

– Sisältö ratkaisee! Sen olen saanut ilokseni huomata tänä vuonna. Hectorin Hauras’- platinaa! Noin 20 000 kuulijaa konserteissa ja saman verran albumin ostajia reilussa kuukaudessa. Hectorin ajaton retoriikka puhuttelee edelleen, nyt jo kuudella vuosikymmenellä. On suuri kunnia olla osa tätä menestystarinaa. Kiitos!, albumin tuottaja Okko Laru tunnelmoi.

Hectorin paluu huomioitiin isosti maamme medioissa. Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä oli artistista kansikuva sekä mittava, monisivuinen juttu. Radio Nova vietti albumijulkaisun yhteydessä Hector-päivää ja iltapäivälehdet, Yle sekä eri paikallismediat uutisoivat miehen onnistuneesta paluusta.

Hector teki paluun konserttilavoille loka- ja marraskuussa Hauras-kiertueella, joka koostui areenakonserteista eri puolilla maata. Kiertue huipentui Helsingin Hartwall Areenalle 29. marraskuuta.

Hectorin edellinen, koko maan kattava nostalginen konserttikiertue Aikamatka 1966-2011 tapahtui syksyllä 2011. Bändinä oli myös tuolloin tutuksi tullut Power Band  -kokoonpano, vierailevana tähtenä Freeman. Vuosina 2012-2013 Hector esiintyi Lahden Kaupunginteatterin Hair-musikaalissa, Vietnam-veteraanin roolissa.

Myös Hectorin edellinen levy, syksyllä 2004 julkaistu Ei selityksiä, on myynyt platinaa. Levyn soitetuimpia kappaleita olivat Kuunnellaan vaan taivasta, Kun rakkaus saapuu kaupunkiin, Lähes onnellinen mies ja  Olishan se hienoo.