Hardships-Anton tekee uusia biisejä Billy Burnetten kanssa

Parisen viikkoa sitten kiirunalaishaaparantalainen the Hardships lykkäsi debyyttialbuminsa maailmalle. Nyt yhtyeen laulaja & lauluntekijä Anton Björkenvall ilmoittaa, että seuraava levykin on jo tekeillä.

Aikaansaavaa porukkaa, sanoisin. Ei demoilla, mamoilla ja nyhjäillä, vaan pannaan heti haisemaan ja tehdään musiikkia täysillä ja suurella sydämellä.

Eikä tässä kaikki. Ei myöskään jäädä haaveilemaan, sillä se joka kolkuttaa, sille yleensä avataan. Varsinainen pommi onkin, että nyt Hardshipsin yhteistyökumppanina on legendaarinen Billy Burnette.

– Olin nähnyt hänen keikkailevan John Fogertyn kanssa ja tiesin, että hän oli soittanut myös Bob Dylanin kanssa. Tiesin myös Billyn maineen lauluntekijänä ja halusin tehdä biisejä hänen kanssaan.

– Se onnistui. Kun hän kävi Tukholmassa meidän yhteispeli sujui hirmu hyvin. Meillä oli hauskaa yhdessä ja biisejä syntyi ja homma otetaan uusiksi, kun hän saapuu seuraavan kerran kaupunkiin, Anton Björkenvall kertoo innoissaan.

Kuka on sitten Billy Burnette? Hän on Memphisissä syntynyt ja nykyisin Nashvillessä asuva laulaja, kitaristi & lauluntekijä, jonka lauluja ovat levyttäneet muun muassa sellaiset nimet kuin Tammy Wynette, Ray Charles, Roy Orbison,Jerry Lee Lewis, Everly Brothers, Cher, Bette Midler , Rod Stewart, Faith Hill ja Gregg Allman.

Billy on kuuluisan rockabillymuusikon Rock and Roll Trion Dorsey Burnetten poika. Yhtyehän muistetaan muun muassa hiteistään You’re 16 ja Dreamin  ja itse isäpappa-Dorsey laulajana ja kirjoittajana lauluissa Tall Oak Tree, Hey Little One ja Tear It Up.

Luonnollisesti Billy aloitti muusikon uransa jo nuorena. Eka sinkun Hey Daddy hän lauloi levylle seisemän vanhana. Eka albumilla Just Because We’re Kids hänta säesti itse trumpetisti Herb Alpert  ja 13-vuotiaana hän viihdytti Brenda Leen kanssa amerikkalaisjoukkoja Japanissa ja Kauko-Idässä.

Kitaraan Billy tarttui 15-vuotiaana  ja alkoi syntyä omia lauluja ja alkoi  levyttävän sooloartistin taival. Vuonna 1985 Academy of Country Music nimesi hänet Parhaaksi Uudeksi Mieslaulajaksi, josta hänen uransa sai uutta potkua.

– Olin losangelesilaisessa studiossa Roy Orbisonin kanssa äänittämässä yhtä lauluistani, jonka olin kirjoittanut hänen Mystery Girl-albumille, kun Mick Fleetwood soitti ja pyysi liittymään bändiinsä, Burnette kertoo Rolling Stone-lehdelle.

Hän kiersi Fleetwood Macissä vuodet 1987-1995. Sen jälkeen on keikkaillut muun muassa Bob Dylanin ja viimeksi John Fogertyn kanssa.

THE HARDSHIPS SUOMEN KIERTUEELLA: 15.4. Kristiinankaupungissa, 16.4. Tammisaaressa, 17.4. Turussa, 18.4. Oulussa, 19.4. Pietarsaaressa  ja 20.4. Vaasassa.