Haaparantalainen on nähnyt Rolling Stonesin livenä 23 kertaa!

Haaparantalainen Robert Lindmark on todellinen Rolling Stones-fani.

Ensi yönä yhtye heittää minikiertueensa viimeisen keikan rapakon takana Newarkissa, New Jerseyssä ja hänen herätyskello on jo viritetty, sillä konsertti on nähtävissä ensi yönä suorana netin kautta.

Robert aikoo katsoa myös jälkilähetyksen, joka tulee Suomen TV2:sta sunnuntaina klo 23.05.

– Jajamänsan! Päivänselvä juttu, tuumaa aiheesta aina innostunut fani, jonka rakkaus Rollareihin on kestänyt jo 30 vuotta.

Se alkoi yhtyeen Göteborgin konsertista 1982, johon hänen kaverinsa sai hänet houkuteltua ja sen jälkeen se oli menoa. Hän hankki lipun toiseenkin konserttiin ja niiden välissä hän osti ensimmäisen Rollari-levynsä.

– Nyt niitä on 1000 enemmän. Kaikki viralliset Rollari-levyt, plus useimmat ja parhaat bootlegit, lehdet, kirjat, videot, DVD:t…Robert luettelee.

Ennen Rollareita hänellä oli pitempiaikainen suhde the Doorsin musiikkiin ja Haaparannalla hän kävi satunnaisesti konserteissa, kuuntelemassa muun muassa Hurriganesia, Pugh Rogefeldtiä ja Jerry Williamsia, mutta Rollarit olivat toista maata.

 Livenä Lindmark on nähnyt bändin lavalla kaikkiaan 23 kertaa. Viimeksi hän kävi katsomassa yhtyeen minikiertueen avajaiskeikan marraskuussa Lontoossa.

Rollarit Lontoossa 25.11. 2012.

– Herregud! Äijät osasivat edelleen soittaa ja sitä paitsi erittäin hyvin. Esiintyjinäkin he tulevat vuosi vuodelta rennommiksi ja varmemmiksi, mies vakuuttaa ja rankkaa Lontoon keikan omaan Top3:een, vuoden 2003 Pariisin ja Tukholman keikkojen rinnalle.

Robert uskookin, että Rollarit tekevät kevään ja kesän kuluessa lisäkonsertteja, sillä sen verran vetreässä iskussa he olivat.

– Aikaisempien vuosien tapaista maailmankiertuetta tuskin tulee, mutta he tulevat varmasti konsertoimaan Euroopan suurissa kaupungeissa; Pariisissa, Frankfurtissa, Berliinissä, Hampurissa, Milanissa, Roomassa, Madridissa, Barcelonassa ja toivottavasti myös Tukholmassa ja Göteborgissa.

Lontoon konsertin huippuhetkiksi Lindmark mainitsee Midnight ramblerin, jossa vieraili kitarassa Mick Taylor ja myös biisit I wanna be your man, Paint it black ja You can’t always get what you want.

Keith 1992 Kööpenhaminassa

 Edellisellä Rollareiden kiertueella vuonna 2007, Robert kävi yhtyeen 7: llä keikalla!!! Ikääntymisen myötä liekki ei ole siis osoittanut hiipumisen merkkejä, vaan päivastoin.

– Ei Rollari-biiseihin koskaan kyllästy. Kun on kerran heidän musiikkiinsa koukkuun jäänyt, ei siitä irti pääse, Robert tunnustaa.

Vuosien varrella hän on päässyt tapaamaan  Rollareiden jäseniä myös henkilökohtaisesti.

– Suosikki- Rollarini Mick Taylorin olen tavannut useammankin kerran, Keithin hänen soolokiertueella 1992 Kööpenhaminassa ja Mickin New Yorkissa 2006, kertoo Lindmark, joka on myös varapresidenttinä Stonevikings-klubissa, johon kuuluu parikymmentä kaiken Rolling Stonesista tietävää fania, jotka kiertävät paljon keikkoja yhdessä.