Haaparannan bussilla MARI BOINEn konserttiin

MariB

Saamelainen maailmantähti Mari Boine  esiintyy komppiryhmänsä ja Norrbotten Big Bandin kanssa Luulajan Kulttuuritalolla 31. tammikuuta.

Mari Boine huippumuusikkoineen on matkalla kohti  vuoden 2014 kulttuuripääkaupunki Uumajaa, jossa vietetään tammi-, helmikuun vaihteessa avajaisia.

Alustavan suunnitelman mukaan Norrbottenissa on muitakin konsertteja muun muassa Jukkasjärvellä, mutta varmaa on kuitenkin, ettei Mari Boine konsertoi Haaparannalla.

Mutta ei hätää.  Haparanda Teaterförening yllättää iloisesti ja  tarjoaa ilmaisen bussimatkan Mari Boinen Luulajan konserttiin. Lippupaikan hinta on 195 kruunua ja sen  voi varata Suomesta käsin puhelinnumerosta 990 46 922 14549. (Bussi lähtee  Folkets Husiltä 31.1.  klo 16.30 Ruotsin aikaa)

Mari Boine ei artistina näilläkään palkisilla enää esittelyjä kaipaa. Hänen ainutlaatuinen äänensä ja vangitseva karisma tunnetaan.

Neljännesvuosisadan aikana hän on julkaissut 12 albumia ja laulanut sadoissa konserteissa ympäri maailman.

Gula Gula-albumista 1989 alkoi nousu saamelaisten ykkössuosikiksi  ja oman kulttuurinsa valovoimaiseksi edustajaksi. Myös norjalaisten keskuudessa Mari Boine on yksi  rakastetuimmista artisteista. Hänet on palkittu useamman kerran  arvostetulla Spellemann-palkinnolla ja kuningas Olavi on lyönyt hänet ritariksi. Mari Boine on vastaanottanut myös Pohjoimaiden Neuvoston Musiikkipalkinnon.

Mari Boinen viimeisin albumi on liveäänitys Gilvve Gollát-konsertista Kautokeinosta 2012. Hän esiintyy komppiryhmänsä kanssa ensimmäisenä saamelaisartistina Norjan radio-orkesterin kanssa. Konsertti ja levy ovat saaneet ylistäviä arvosteluja ja mikäli Mari Boine on liikkeellä samalla ohjelmistolla Norrbotten Big Bandin kanssa, luvassa on ikimuistoinen ilta.

www.haparandateaterforening.nu

PS: Mari Boine-lippu on varattava viimeistään 3.tammikuuta klo 12.00 mennessä!