Gruuvareilta pian eka sinkku ja uutta musaa purkkiin Torniossa

Vuoden 2012 lappilaisyhtye Grooving High Allstars on vienyt hyvää tuulta pohjoisesta etelään jo vuodesta 2007 lähtien.

Ahkera keikkailu on tehnyt yhtyeestä yhden Suomen suosituimmista bilebändeistä. Piakkoin yhtyeeltä julkaistaan ensimmäinen single Morning, johon on torniolaislähtöisen laulaja Elina Koiviston mukaan tulossa myös `viimeisen päälle hyvännäköinen musiikkivideo. `

– Biisi on saanut jo mukavasti kiinnostusta osakseen. Se pääsi oululaisen Salon Virhon TV-mainokseen ja se on soinut joissain baareissa ja yökerhoissa eri puolella Suomea tuttujen tiskijukkien suosiollisella avustuksella.

– Kunhan saadaan se virallisesti ulos, yritetään saada biisi soimaan myös radioissa.

 Ja lisää on luvassa. Viikonloppuna Grooving High Allstars palaa entiseen opinahjoonsa Tornion Pop & Jazz Konservatorio Lappiaan, jossa yhtye sai alkunsa aikanaan hääkeikkoja varten.

Ensi perjantaina yhtye järjestää ensin opiskelijoille bilebändi-workshopin ja sen jälkeen painuu Lappian studioon äänittämään lisää omia lauluja.

– Jossain vaiheessa biiseistä koostetaan todennäköisesti albumi. Kaikki  purkitettavat kappaleet ovat minun ja mieheni Erkin yhteisluomuksia. Erkki vastaa sävellyksistä, minä sanoituksista, ja lauluja on sovitettu bändin sisäisellä yhteistyöllä sekä myös tuottaja Seppo Santalan (Marble Heroes) avustuksella.

– Olen tosi innoissani tästä projektista. Musiikki kuulostaa meiltä ja biisejä syntyy mukavalla tahdilla. Niissä on sama tuttu tuhti energialataus ja iloinen meininki, johon GHA-fanit ovat tottuneet, Elina iloitsee

Hän kuitenkin topputtelee innostustaan, ja huomauttaa,että ensimmäinen etappi on kevään Erkin B-tutkintokonsertti. Yhtyeen kosketinsoittaja valmistuu nimittäin Helsingin Metropoliasta pop- & jazzpedagogiksi ja B-tutkintokonsertissa eli päättötyössä on mukana koko orkesteri ja uudet biisit saavat tulikasteensa.

 Eikä tässä kaikki. Uutinen on myös, että Gruuvareiden laulusolistit Elina ja Mikko on kutsuttu suosituun TV2:n Tartu Mikkiin-ohjelmaan. Kuvaukset ovat viikon päästä ja jakso tulee ulos tv-vastaanottimista 15. maaliskuuta klo 21.00, joten yhtyeellä haipakkaa riittää, normaalin keikkailun lisäksikin.