Grattis! BASKERY lämppäröi supertähti ROBBIE WILLIAMSIA!

BaskerywilliamsJuuriltaan tornionlaaksolainen Baskery esiintyy  yli 50 miljoonaa levyä myyneen Robbie Williamsin lämmittelijänä Let Me Entertain You-kiertueella. Se alkaa 25.3.  Madridista ja kestää neljä viikkoa.

– Kaikki lähti siitä, kun Robbien yhtyeen johtaja Guy Chambers näki Baskeryn esiintyvän Lontoossa viime syksynä. Hän teki ehdotuksen Williamsille, joka tykkäsi, että trio oli täydellinen lisä hänen turneelleen.

– Baskery esiintyy kaikissa konserteissa paitsi Abu Dhabissa ja Tel Avivissa, koska studio on varattu silloin albumin tekoon Los Angelesissa, Rickard Werecki Lycknert yhtyeen promotiimistä kertoo ja lisää vielä, että kiertuueella Robbie ja Baskery tulevat esittämään myös kappaleen pari yhdessä.

Aivan uskomatonta! Amerikasta käsin viime ajat keikkaa tehneet Bondessonin sisarukset saavat vihdoin tuulta siipiensä alle. Kevytmaitoversio Baskerystä First Aid Kit pääsi kuin varkain nousemaan suureen suosioon. Toivotaan että nyt on Gretan, Stellan ja Sunnivan vuoro.

Baskeryn  musiikki on sekoitus räyhäbluesia, banjopunkkia ja kaunista stemmalaulua. Jos Baskeryn eka kiekko Fall Among Thieves pani pään pyörälle remakalla riffittelyllä ja toinen New Friends melodioillaan, niin kolmas Little Wild Life ihastutti vahvalla ja monipuolisella laulullaan. Yhtye tarjoaa uutta ja vaihtoehtoista nordicanaa.

Vuoteen 2007 asti, ennen Baskeryä, sisarukset soittivat yhdessä Slaptonesissa isänsä Jan-Åken kanssa. Yhtye julkaisi kaksi albumia ja turneerasi muun  muassa Brian Setzerin kanssa USA:ssa.

Bondessonin sisarusten vanhemmat ovat kotoisin Kalixista ja Haaparannalta ja sukutaulua pidemmälle kelattessa yhteyksiä löytyy Suomenkin puolelle.

Väylän Pyörre on hehkuttanut Baskeryä koko sen olemassaolonsa ajan ja saanut muutaman muunkin innostumaan. Yksikään festivaalijärjestäjä ei ole kuitenkaan Lapissa syttynyt.

Kiitos Pajalan Meänfestivaalin yhtye on kerran nähty livenäkin näillä seuduilla. Sattumaa vai mitä, eilen ehdotin Baskeryä Haaparannan Ponden Kristinalle, ja hän otti ehdotukseni tosissaan. Jännityksellä odotellaan!