FREUKKAREIDEN ainut Lapin keikka varmistui!

FMEJFreud Marx Engels & Jung lähtee kesällä kauan odotetulle 30-vuotisjuhlarundille. Lapin ainoa keikka on  31.7. Pyhä Unplugged-tapahtumassa, jolloin yhtye esiintyy 22 Pistepirkon kanssa Aittakurussa.

Viime aikoina on mediassa voitu seurata laulaja Pekka Myllykosken pitkää raitista kautta kuin myös taistelua nielusyöpää vastaan. Nyt yhtye on taas valmiina palaamaan keikoille yli puolen vuoden tauon jälkeen. Kysyntä tuntuu olevan tällä hetkellä jopa kovinta sitten 1980-luvun.

– Ihan innoissanihan mä vihdoin palaan keikoille, julistaa Myllykoski. Syöpädiagnoosi katkaisi laulamisen marraskuussa 2014, mutta odotetun oloisesti sujuneet hoidot ovat tuottaneet tulosta.

– Äänen kestämisestä ei tietenkään ole vielä mitään takuita ja ainahan toipuminen on yksilökohtaista, kuten lääkäritkin muistuttavat.

Freukkareiden perustamissanat lausuttiin ja ideologiaa hiottiin vuonna 1984, keikkailu aloitettiin 1985 ja ensimmäiset levyt tehtiin 1986.

-Juhlakautta voidaan perinteisesti viettää pitkän kaavan mukaan ja eiköhän ohjelmistoon oteta biisejä bändin kaikilta albumeilta, ja tietenkin myös yllätyksiä., maalailee bändin toinen perustajajäsen, kitaristi Arto Pajukallio.

Yhtyeen nykykokoonpanon täydentävät rumpali Pena Ruotsi, basisti Pete Asiala sekä kitaroita, koskettimia ja haitaria soittava Tero Pulkkinen. Keväällä ilmestynyt tupla-cd Helmet hitit ja hutit II keräsi yksiin kansiin Freukkari-matskua, jota on tehty edellisen kokoelman Helmet hitit ja hutit jälkeen.