FREE RIDE rokkasi voimalla ensimmäisen LAPIN LISTAN ykköseksi!

Free Riden Tapani Ollonen yllätettiin  työpaikaltaan Tornion Musiikista

Kitaristi, laulaja-lauluntekijä Tapani  Ollosen johtama powertrio Free Ride vei piikkipaikan ylivoimaisella äänten enemmistöllä  Väylän Pyörteen ensimmäisessä Lapin Lista Top 5-äänestyksessä.

Juureva ja tarttuva rock ’n roll Away from the sunlight sai porukat  hereille ja vaaliuurnille. Yhtye kahmi 48% annetuista äänistä, kun taas kakkonen rovaniemeläinen Lehtojärven Hirvenpää 28%  ja loput Mika Jefremoff, Antti Tuisku ja Saverio Maccne 8 % kukin.

Tapani perusti Free Riden Torniossa 20 vuotta sitten ja nykykokoonpanossa hänen kanssaan soittavat basisti Antti Remes (x-Poisonblack) ja rumpali Jari Pääkkö (Zacharius Carls Group, x-Moses Hazy).

Free Ride: Jari Pyykkö, T.O. & Antti Remes

– Samalla  kun Away from the sunlight-sinkku äänitettiin Kemin Tico-Tico-studiolla,  tallennettiin kaksi muutakin biisiä. Tarkoitus  on niputtaa juhlavuoden kunniaksi lisää matskua  ja julkaista  albumillinen vielä tämän vuoden puolella, Tapani paljastaa.

Yhtyeen edellinen albumi World of Fools ilmestyi neljä vuotta sitten Turenki recordsin kautta. Tuleva levy tulee ulos todennäköisesti omakustanteena. Digin lisäksi muut formaatit ovat vielä mietinnässä.

Free Ridelta on ilmestynyt kolme EP-levyä ja kolme CD-albumia: Free Ride (2000), Troublemaker (2004), Blues overload (2006), Outlaw stories (2008), Dead Man’s Hand (2011) ja World of Fools (2016) 

Free Riden lisäksi Tapani  muistetaan myös  muun muassa Greedy Pigistä ja Boogiedriller-levystä, jossa hän jakoi laulaja-kitaristin tontin Jari ”Päne” Pänttäjän kanssa. Vuodesta 2008  lähtien  hän on pyörittänyt  myös Kalotin monipuolisinta Tornion Musiikki-liikettä yhdessä Tony ”Rebel” Ylianuntin kanssa.

LAPIN LISTA TOP 5  Maaliskuu 2020

  • 1. Free Ride: Away from the sunlight 48%
  • 2. Lehtojärven Hirvenpää: Koska pasahtaa 28%
  • 3. Mika Jefremoff: Ajomies 8%
  • 4. Antti Tuisku : Kahvia ja pullaa 8%
  • 5. Saverio Maccne: Riding on my mind 8%