Flamencotaituri JOONAS WIDENIUS kitaroi Rovaniemellä, Ylitorniolla ja Torniossa

”Meininki on viriilin virtuoosimaista” (Ilkka 2016)

Joonasw

JOONAS WIDENIUS

Joonas Widenius Trio julkaisi pari viikkoa sitten yhteistyössä maineikkaan  Rockadillo recordsin kanssa uutuuslevynsä Arktik Traktor Konspirazy. Uudella levyllä vierailevat pianovirtuoosi Iiro Rantala ja jouhikon taitaja Ilkka Heinonen.

Edellinen levytys Guitarra – Utopia – Musica (2014) sai mainion vastaanoton ja nyt katsotaan kuinka käy yhtyeen toiselle levylle. Loistavan monipuolinen Guitarra Utopia Musica-levy oli Wideniukselle iso askel flamencosta avarammille vesille. Kitaristi-säveltäjä ”löysäsi suitsia” ja sekoitti vanhaan traditioon muun muassa jazzia ja latinalaisrytmejä.

Uuden levyn Arktik Traktor Konspirazy myötä Joonas lähtee Suomen kiertueelle, joka vierailee viidellätoista eri paikkakunnalla. Lapissa Widenius esiintyy basisti Hannu Rantasen ja rumpali Karo Sampelan kanssa 29.10. Rovaniemen Korundissa, 30.10. Ylitornio Kunnantalolla ja 2.11. Tornion Kerho-ravintolassa.

Neljä vuotta modernin flamencon ja world jazzin maailmassa matkannut trio palaa nyt lavoille uuden levyn ja materiaalin voimin. Yhtye on jo ehditty noteeraamaan ympäri Eurooppaa. Sen musiikki on soinut Saksassa, Espanjassa, Ruotsissa, Ranskassa ja jopa Israelissa. Eri agentuurien ja festivaalien kiinnostus tätä trioa kohtaan on viemässä heidät pysyvästi ulkomaisille markkinoille.

Suomessa Trio on ehtinyt soittaa jo kymmenillä klubeilla ja konserttisaleissa. Näiden lisäksi suurimmat jazz- ja maailmanmusiikin festivaalit ovat tulleet tutuiksi. Yhtye on nähty muun muassa Pori-Jazzeilla, Etnosoi! -festivaalilla, Tampereen kitarafestivaaleilla ja Haapaveden folkeilla.

Yleisön ja kriitikoiden keikkapalautteessa niin Suomessa kuin ulkomailla mainitaan usein virtuoottinen soitanta, trion jäsenten välinen yhteys ja musiikillisesti moniulotteiset keikat.

PS: Muutama vuosi sitten mietin, miten Torniosta voi tulla yksi Suomen parhaista flamencokitaristeista ja Joonas vastasi. Lue arkistojuttu TÄÄLTÄ!


Liput, lisätiedot ja Facebook-tapahtumat täältä.