FAUNA, nykysirkuksen huiput Haaparannalle

Kansainvälisesti palkittu Fauna on nykysirkusta parhaimmillaan. Se on vauhdikasta ja viihdyttävää. Se on täynnä taitoa ja tunnetta. Se elää ja hengittää joka solullaan.

FAUNA

Nykysirkus Faunan perustivat vuonna 2016 maailman johtavassa sirkuskoulussa, Dans och Cirkushögskolanissa, Tukholmassa opiskelleet viisi akrobaattia; Arthur Parsons, Matthew Pasquet, Imogen Huzel, Rhiannon Cave-Walker & Enni-Maria Lymi  ja Berliinissä asuva australialainen muusikko Geordie Little.

Nämä kuusi maailmanluokan taiteilijaa saapuvat Haaparannalle lauantaina 7. maaliskuuta esiintyen kansantalolla klo 16.00 – 17.00 Suomen aikaa.

Fauna johdattaa katsojan kiehtovalle tutkimusmatkalle ympäröivään maailmaan, johon on helppo päästä. Koko ajan ryhmä etsii uusia kertomistapoja, luo omaa runollista kieltään, mutta ensi lauantaina Fauna vie syviiin vesiin, kiehtovaan peliin ja rituaaliin, jossa agressio, kilpailu, machiavelliläinen viekkaus, huumori ja leikki vievät tarinaa eteenpäin.

Huipputason sirkusartistit tarjoilevat yhdessä ja samassa paketissa rautaisannoksen teatteria, tanssia ja  akrobatiaa  ja kaikelle raamit luo kitaristi Geordie Little, jonka soittotyyli on koukuttavaa. Hän luo Faunalle elokuvallisen äänimaiseman, josta ei voi olla lumoutumatta. Omaperäisessä soittotyylissään hän yhdistää  fingerstyle-näppäilyyn, sormilla rummutusta ja läpytyksiä, jotka tukevat ja syventävät Faunan esitystä.

Fauna on nyt laajalla Ruotsin kiertueella, jonka on järjestänyt Riksteatern. Aiemmin poppoo on esiintynyt Brasiliassa, Ranskassa, Englannissa, Hollannissa, Saksassa, Puolassa,  Belgiassa, Tsekissä, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. Rajalle ryhmän tuo  Haparanda Teaterförening.

LIPUT: Normaali 250 kr, eläkeläinen 200 kr,  opiskelija 50 kr (Eurotkin käyvät!)