Espanjalaista musiikkia kahden huippukitaristin esittämänä Aineen taidemuseolla
WideniusKumpula

JOONAS WIDENIUS & PETRI KUMELA

Flamencotaituri Joonas Wideniuksella on tapana ilahduttaa aina keväisin soitollaan syntymäkaupunkinsa Tornion kuulijoita, eikä hän tee nytkään poikkeusta.

Joonas esiintyy sunnuntaina 3. huhtikuuta klo 14.00  Aineen taidemuseolla yhdessä klassisen kitaran mestarin Petri Kumelan kanssa. He juhlistavat yhteislevyn Fantasía Andaluzan ilmestymistä kiertueella, joka alkaa pohjoisesta. Tornion lisäksi duo esiintyy 2.4. Rovaniemen Korundissa ja 4.4. Ylitornion kunnantalolla.

Fantasía Andaluza-levy sisältää kaikkien rakastamaa perinteistä espanjalaista kitaramusiikkia, mutta otteella jota ei Suomessa ole ennen kuultu. Kansainvälisestikin kyseeessä on ainutlaatuinen äänitejulkaisu.

Klassisen ja flamencokitaristin kohtaaminen antaa musiikille uuden ilmeen ja varta vasten tehdyt sovitukset nostavat sävellykset aivan uudelle tasolle.

Flamencokitara ja klassinen kitara ovat veljeksiä. Joskus soittimet ovat kulkeneet historian aikana yhtä matkaa, välillä hyvinkin lähellä toisiaan ja välillä kauempana.

Vilpitön rakkaus espanjalaista kitaramusiikkia kohtaan sai kaksi eri genren virtuoosia, Wideniuksen ja Kumelan,  yhdistämään voimansa. He näyttävät mitä on todellinen yhteisoitto ja  he antavat soitinten peilautua toisiinsa. Niin levyllä kuin livenäkin duon intiimi herkkyys yhdistettynä tuliseen rytmiin ei jätä taatusti ketään kylmäksi! 

Fantasía Andaluzan kappaleet:

WideniusKumpula21 Sabicas: Fantasía Andaluza
2 Homenaje “Le Tombeau de Debussy”
3 Manuel de Falla: Danza del molinero (El sombrero de tres picos)
4 Manuel de Falla:Danza Española No. 1 (La vida breve)
5 Fransisco Tárrega: Recuerdos de la Alhambra
6 Isaac Albéniz: Sevilla (Suite española Op.47)
7 trad. – Manuel Granados: Malagueña
8 trad: Verdiales
9 Niño Ricardo: Sierra Nevada
10 Sabicas: La delicada
11 trad – Federico García Lorca: Nana de Sevilla
12 Sabicas: Sevillana

PS: Lue lisää Joonas Wideniuksesta arkistojutusta TÄÄLTÄ!