Esa Seppänen: ”WILKO JOHNSON Lives!”
WilkoJohnsonLives 11 5 2013

Suomalaiset Dr Feelgood-fanit tapasivat Wilko Johnsonin viime lauantaina (kuva: Janne Hyvönen)

Huolestuneena on odoteltu tietoja brittiläisen kitaralegenda Wilko Johnsonin terveydentilasta. Vuoden alussahan häneltä diagnosoitiin haimasyöpä ja elinaikaa luvattiin vuoden verran.

Viimeisin virallinen ilmoitus tuli 24.maaliskuuta, jolloin Johnson perui viimeiset jäähyväiskiertuunsa keikat tervedentilaansa vedoten.

WilkoVivaVarsin dramaattinen on myös viimeisimmän laajemman Wilko -haastattelun julkaisseen Vive Rock!-lehden otsikko: THE LAST INTERVIEW: ”I´m very easy about the idea of death”

Nyt kuitenkin Brittein saarilta vuotuisesta Lee Brilleaux Memorial-tapahtumasta palannut suomalaisdelegaatio tuo hiukan valoa pimeyteen.

-Wilkoa ei Dr Feelgood-juhlissa nähty, mutta seuraavana aamuna oltiin kiertämässä Southendiä ja askeleet veivät Railway-hotelliin. Sattumuksen oikusta vai oliko papin siunauksella osuutensa ja kas kummaa Wilko Johnson oli siellä oluella, kertoo Esa Seppänen iloisesta yllätyksestä, jota jokainen reissussa ollut suomalainen Dr Feelgood-diggari taatusti mielessään  toivoi, muttei voinut kuvitella, että se myös toteutuisi.

– Wilko otti meidät suomalaiset hyväntuulisesti vastaan ja mies tuntui vielä suhteellisen hyväkuntoiselta. Ottipa eräs meistä Wilkon nimmarin käsivarteensa ja lähti heti perään tatuointiliikkeeseen, Lapin poika jatkaa haikeus mielessään, sillä varmasti tapaaminen  kitaristilegenda Wilko Johnsonin kanssa tulee jäämään hänen viimeiseksi.

KUUNTELE; Muusikko Paul Jones haastattelee Wilko Johnsonia BBC:ssä: http://www.bbc.co.uk/programmes/p015x8xt