Ennakkokuuntelussa MR. LAINEEN ensimmäinen soolosingle

Mr. Laine alias Pekka Laine on tunnettu pohjoisessa hyvänä, enempi David Coverdale-tyyppisenä laulajana, mutta nyt hän yllättää isossa popbiisissä TERÄSMIES.

Väylän Pyörteellä oli ilo kuunnella ennakkoon parin viikon päästä julkaistava YouTube-single. Teräsmiehessä on tuttuutta, mutta myös uusia koukkuja. Tyyli- ja melodiantajua löytyy  ja mahtipontisuuttakin on sopivasti.  

Mr. Laine punoo tarinaa, joka vie meidät revontulten tuolle puolen.  Aikanaan Arto Tamminen ohjasi meidät pois Neljän ruuhkasta, nyt Teräsmies pelastaa meidät rakkauslauluilta, jotka täyttävät radiomme.

 Laulun tekijä on Mika Hiltula, jonka kappaleen pohjalta  Mr. Laine ja Haaparannan Seittenkarissa studiotaan pyörittävä  multi-intrumentalisti Tomas Martin ovat tehneet  Teräsmiehestä omannäköisen  version. Kitaraa levyllä soittaa Kai Palasrinne ja rummuissa on Simon Wilhelmsson (x-Raj-Raj Band, x-Lindvalls Lads).

Mr Laine on lähtöisin Kemijärveltä, mutta  asustaa tätä nykyä Ruotsin Bodenissa. Opiskellessan nuoriso-ohjaajaksi Peräpohjolan opistolla Torniossa, rakkaus vei hänet  rajan yli.

-Ensin muutin Haaparannalla ja nykyään asun Bodenissa, missä meillä on vaimon kanssa tila ja omia hevosia. Keikkailen, toimin yrittäjänä ja teen nuorisotyötä. Niistä se perheen leipä lähtee, kertoi Mr Laine Väylän Pyörteelle muutama vuosi sitten, jolloin hän oli saanut solistin pestin  ruotsalaisessa Razamanazissa, jossa soittavat mainekkaat ”paluumuuttajat” hardrockveteraanit Janne Lundberg  ja Thomas Jakobsson.

Suomessa Mr. Laine on keikkaillut  ahkeraan haaparantalaisen Jari Salon kanssa. Heitä on myynyt ohjelmatoimisto Polarartistit. Tällä hetkellä duo pitää taukoa, kun Mr Laine satsaa täysillä soolojuttuihinsa ja tällä hetkellä oman bändin kasaamiseen.

Mr Laine  muistetaan myös hyvin yhtyeestä nimeltä Baltazar, joka soitti muun muassa Lordin Tornion konsertissa, jossa juhlittiin yli 3000 ihmisen voimin Euroviisu-voittajaa.

– Baltazar oli coverbändi, jonka soittajat olivat kaikki rajan pinnasta. Heitimme keikkaa niin Suomessa, Ruotsissa kuin Norjassakin. Se oli hieno liveyhtye ja muistelen noita aikoja lämmöllä. Huipputyyppejä ja muusikoita koko jengi: Robert  Lundberg, Jarmo Kemppainen, Jarkko Tervahauta, Kaj Strang  ja Tero Terrorist. Terveisiä vaan jätkille!

– Tuon Lordi-keikan lisäksi, Tornion Umpitunnelista alkoi myös toinen tapahtumasarja. Oltiin soiteltu ja Reijon(Angeria) vieraana sattui olemaan Tommi Läntisen kiertuemanageri Markku Puustinen. Keikan jälkeen meidät  pyydettiin hänen juttusille ja Puustinen tarjosi keikkaa Ouluun hänen omistamalle rockklubille. Sen jälkeen Markku innostui meistä niin paljon, että ilmoitti meidät  vuoden 2000 bilebändien  SM-kisoihin. Kaikki meni hyvin ja Jyväskylän finaalissa sijoituimme kolmanneksi.

Edellisten lisäksi Pekka Laineen bändejä, ennen ja nyt: Night Flight, Allah, Wicked Toys, Wicked, The Greus Band, Ciao Baby, Midlife Crisis, Muddy Bones, Mr. Laine & Mr. Kämä.