EMMAA tavoittelemassa Suvi Teräsniska, Sonata Arctica ja Harri Pellosta
narinkka

Sampo Lassila Narinkka

Maamme musiikkialan parhaimmisto palkitaan jälleen Emma Gaalassa! Tapahtumassa Espoon Metro Areenalla lauantaina 4.2.  palkitaan vuoden ansioituneimmat taiteilijat ja musiikkialan ammattilaiset. Arvostettu Emma Gaala on järjestyksessään 31. ja kyseessä on suurin vuosittainen musiikkialan tapahtuma.

Viime vuonna poppari Antti Tuisku putsasi Emma-pöydän. 2016-ehdokkaista lappilaisista vahvin  on Suvi Teräsniska, jolle Väylän Pyörre on povannut Emmaa jo vuosikausia. Vuoden naissolisti ja Vuoden Iskelmä-albumi, jommastakummasta Emma on nyt pakko tulla, sillä Suvi on ollut mukana myös omien biisiensä teossa!

Sonata Arctica on niin ikään jälleen ehdolla ja etnoalbuminominanteista Sampo Lassila Narinkka-triosta löytyy Pellon Lankojärven haitarivirtuoosi Harri Kuusijärvi eli ”kolmasosa-Emmaan” on mahdollisuus, sillä ehdokkaista Narinkka on ansioitunein.

Yhtyeen In Strange Lands-Vierailla Mailla-levyllä kuullaan kosiskelematonta suomiklezmeriä, jossa traditioon sekoittuu suomalainen mystiikka, nykyjazzin sävyt, modernit äänimaisemat ja improvisaatio.

Yhtye on esiintynyt laajasti Suomessa sekä ulkomailla Saksassa, Islannissa ja Ruotsissa. Sen ensilevy Suomiklezmer’ (2013) nousi Euroopan maailmanmusiikkilistalla neljänneksi ja yhtyeen toinen albumi In Strange Lands –Vierailla mailla’ (2016) nousi kolmella eri kansainvälisellä maailmanmusiikin listalla Top 25:een.

Yhtyeessä Sampo Lassila soittaa kontrabassoa ja vastaa sävellyksistä, Harri Kuusijärvi  harmonikkaa ja Aleksi Santavuori viulua.