Elokuu alkaa SATAMA OPEN AIRillä
Eput2

Eppu Normaali

Satama Open Air järjestetään Kemin Ruutinpuistossa 1.— 2. elokuuta. Festivaalin pystyttäminen on käynnistynyt tänään.

Festivaalipäällikkö Markku Köngäs odottaa luottavaisin mielin tulevaa viikonloppua.

– Tämän hetken sääennuste näyttää erittäin hyvältä. Lämmintä on tulossa. Ennakkolippujen myyntikin on sujunut ennätystahtiin. Aikaisempiin vuosiin verrattuna olemme kolminkertaistaneet ennakkomyynnin.

Torniolainen perheyritys Eventworks yhteistyökumppaneineen toteuttaa Satama Open Airin viidettä kertaa. Aiempiin verrattuna niinsanottu rankempi musiikki on jätetty nyt pois.

– Rockista ollaan siirrytty hiljalleen Suomipopin maailmaan. Pidämme muutosta luonnollisena. Siihen on syynä uuden rockpainotteisen Parkfest-tapahtuman tulo Kemi-Tornio-alueelle.

Tänä vuonna festivaalin vetonaula on (Rolling Stone-lehdestäkin tuttu) Suomi-klassikko Eppu Normaali, joka tekee kesän ainoan Lapin keikan Kemissä. Perjantain muut esiintyjät ovat Jannika B, Erin, Lauri Tähkä, Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani ja Uniikki. Lauantain artistit ovat Anna Abreu, Suvi Teräsniska, Janna, Juha Tapio, Paula Koivuniemi, Sanni ja Irina. Molempina päivänä esiintyy lisäksi Steve ´n´ Seagulls.

Satama2014Ruutinpuisto on nyt kokonaisuudessaan festivaalin käytössä ja Markun mukaan pikku viilausta tehdään koko ajan ja yleisön toiveet pyritään täyttämään.

– Ollaan siistitty puustoa ja lisää tilaa on raivattu esiintymislavan eteen. Tämä myös mahdollisti kolme kertaa isomman VIP-teltan pystyttämisen, joka on nyt loppuunmyyty molemmille illoille. Saaren pääty on myös käytössä ja siinä alueella toimii karaokebaari.

– Tänä vuonna uutuutena on myös Benji-hyppy. Olemme mahdollistaneet sen suorittamisen ihmisille ilman festivaalilipun ostamista, Markku kertoo.

Köngäs toivottaa kaikki kanssaihmiset tervetulleiksi nauttimaan festivaalista, mutta muistuttaa tulijoita vielä parista käytännön jutusta, rannekkeista ja käteisestä valuutasta.

– Liput voi vaihtaa rannekkeisiin Ruutinpuistossa ensi keskiviikkona ja torstaina klo 14-20 ja tapahtumapäivinä klo 12 alkaen. Kuitenkin mitä varemmin sen parempi. Näin ehkäistään turhaa jonottamista ja portilla sisääntulo hoituu jouhevaksi.

– Toinen juttu. Suosittelemme lämpimästi käteisen varaamista tapahtumaan ja mieluummin jo hyvissä ajoin koska aikaisempina vuosina Kemin pankkiautomaateista loppui käteinen raha. Tapahtuma-alueella ei ole kiinteää nettiä joten maksupäätteet ovat sim-korttien varassa ja niiden toimivuus on ruuhkautuessa hidasta.

Satama Open Airiin on bussikuljetus Torniosta: Reitti: Neste Tornio – Citymarket Keminmaa – SOA: Hinta 10€ / Meno (klo 15 &16) –Paluu (klo 01 & 02) Varaa kyyti tekstiviestillä 31.7 mennessä: 040 143 3674 – BUSSI+OMA NIMI (pvm)