Einille platinaa ja Taiskalle kultaa

Eini sai tuplaplatinaa Poptorille levyttämästään HITIT-kokoelmasta. Oikealla levy-yhtiön toimitusjohtaja Erkki Puumalainen. (Kuva: Petri Kokko)

Äskettäin vietetyssä Poptori-levy-yhtiön Sadonkorjuu-juhlassa, jaettiin roppakaupalla jalometallia.

Kultalevyt saivat muun muassa Muska, Jaska Mäkynen ja Meiju Suvas, mutta osattomaksi eivät jääneet myöskään pohjoisen artistit.

Eini sai platinaa vuonna 2000 ilmestyneestä Hitit-kokoelmastaan, jolla hän  laulaa uusiksi vanhoja menestyslaulujaan.

Ilmestyessään Hitit-levy aiheutti sen, että Eini joutui palaamaan perinteisestä iskelmästä diskohittiensä pariin, kun kysyntä keikoilla nousi roimasti.

Nyt kokoelman myynti on ylittänyt 30 000 kappaleen rajan ja seuraavaksi odotetaan  diskokuningattareltamme kultalevyä vuosi sitten ilmestyneestä Mä Jään  -albumista, jolle  Eini levytti 14 vuoden tauon jälkeen aivan uusia biisejä Lemonator-yhtyeestä tutun kitaristi Ripa Eskolinin johdolla.

Vastaavasta Hitit-kokoelmasta Taiska sai kultalevyn. Vuosi sitten ilmestyneeltä albumilta löytyvät muun muassa 1970-luvun menestykset Haltin häät, Mombasa ja Hiroshima. Uuden renessanssin on kokenut erityisesti huoleton Moi moi vain, joka on noussut radioiden soittolistoillekin.

Poptorin toimitusjohtaja Erkki Puumalaisen mielestä 10 000 ylitys Taiskan albumille on vasta alkua.

– Uskon, että Taiskan levy tulee myymään yli 100 000 kappaletta yksinkertaisesti siksi, että se on hyvä ja siinä on aikaa kestävä sisältö, hän arvioi tämän vuoden alussa.