EDU KETTUSELTA syyskuussa uusi Kadonnut maailma-albumi ja muutama Lapin keikkakin

EDU14 Edu Kettunen julkaisee Kadonnut maailma– albuminsa 19. syyskuuta, mutta sitä ennen hänet  nähdään muutamalla keikalla Lapissa. Hän esittää laulujaan 6.9. Korundin kahvilassa Rovaniemellä ja 7.9.  Selvässä Pyyssä Äkäslompolossa. Lisäksi Edu on tavattavissa 8.9. klo 18.00 Kolarin kirjastossa, jossa hän kertoo lauluntekemisestä ja kirjoistaan.

Tulevalta Kadonnut maailma-levyltä on julkaistu ensimmäisenä singlenä laulu Taas yksi aurinkoinen päivä, joka kipusi heti julkaisemisensa jälkeen Radio Suomen soitetuimmaksi kappaleeksi.

Kadonnut maailma on otsikko kuville vapaudenkaipuusta, menetyksistä, rakkaudesta, ikävästä, kumppanuudesta ja ystävyydestä. Se on myös otsikko välähdyksille maailmasta joka tulee ja menee, muuttuu ja muotoutuu. Elämänjanosta ja elämän järjettömyydestä. Vakaumuksista ja tinkimättömistä näkemyksistä. Halusta, tai haluttomuudesta ymmärtää. Erilaisuudestakin. Asioista joista rakentuu elämä eli maailma.

Kadonnut maailma voi olla vaikkapa ystävä, sielunveli, josta ei ole vuosikymmeniin kuulunut mitään. Tai se voi olla maailma, jonka joskus haaveili kokoon, mutta jota ei koskaan tullutkaan. Tai olemassa ollut maailma ja sille sopiva tulevaisuus, joka romahti tai kuivui pois. Se voi olla päämäärä, jota kohti ponnistelee ikuisesti. Kadonnut -eli jotain joka on ollut tai on, mutta nyt tavoittamattomissa. Ja silti olemassa. Liikkeelle paneva voima näkyvän maailman takana. Se on myös otsikko kuville lajinsa viimeisistä, ellei peräti ainoista. Eli otsikko kuville kaikista meistä.

Kolmekymmentä vuotta sitten ensimmäisen sooloalbuminsa julkaissut Edu julkaisi edellisen oman levynsä Pomminpurkajan maanantai lokakuussa 2012. Hän aloitti muusikonuransa 1980-luvun alussa yhtyeessä Broadcast ja muistetaan parhaiten järkälemäisestä hitistään Lentäjän poika. Kolmentoista soololevyn lisäksi lauluja on syntynyt myös toisten artistien esitettäviksi. Muun muassa Kim Lönnholmin tuplaplatinaa myyneen Minä olen muistanut -albumin nimibiisi on Edun käsialaa. Vuonna 2006 Edu pokkasi Juha Vainio -rahaston tunnustuspalkinnon, joka myönnetään vuosittain ansioituneelle suomalaiselle sanoittajalle. Edu Kettunen on myös julkaissut kirjat Meri-Paavo ja Mehikäärme (2006) sekä Pienen kipparin käsikirja (2012).

Kuuntele Taas yksi aurinkoinen päivä tästä: http://open.spotify.com/album/42vMEn9NwEaUtGu5rN4wrU