Edesmenneellä ZARKUS POUSSALLA oli side myös Lappiin

zarkus2Arvostettu musiikin moniosaaja Markus ”Zarkus” Poussa on poissa. Hän menehtyi sairauskohtaukseen  laivakeikalla  Jukka Pojan kanssa viime lauantaina. Ensi viikonloppuna hänen piti esiintyä Ismo Alangon kanssa Pyhä Winter Unpluggedissa.

Kuollessaan Zarkus oli 40-vuotias. Lapissa hänet tunnettiin parhaiten Savukosken Sompio Rockin seremoniamestarina. Koko sen seitsenvuotisen olemassaoloajan  hän toi oman bändinsä lisäksi tapahtumaan etelästä mielenkiintoisia muusikkokavereitaan  muun  muassa Palefacen, Pave Maijasen, Ismo Alangon, Vuokko Hovatan ja Hanna Pakarisen.

– Olen sanonut, että siellä ollaan ” jossain hevon jeerassa”, keskellä ei mitään. Ainutlaatuinen tapahtuma, jossa on hyvää kylämeininkiä ja energiaa, jota ei ole muualla. Saman katon alla ovat yhtä aikaa niin nuoriso kuin poromiehetkin juhlimassa, Poussa hehkutti.

Hän tunsi lukkarinrakkautta pohjoista kohtaan, sillä hänen äitinsä suku oli Savukosken Martin kylästä. Kuitenkin hän varttui  Nummelassa, missä hänen musiikkiuransa käynnistyi yhdessä Anssi Kelan kanssa Pekka ja Susi-yhtyeessä. Kela kuvaa facebookissa poismennyttä ystäväänsä näin:

Kaikki Zarkuksen tunteneet tietävät, etteivät hän ja termi ”huono fiilis” ole mitenkään sovitettavissa yhteen. Itse asiassa haluaisinkin esittää vaatimuksen siitä, että termin ”hyvä fiilis” yhteyteen laitettaisiin sanakirjassa Zarkus Poussan kuva. En muista nähneeni häntä ikinä pahalla päällä. Kun vuosien varrella kohtasimme, niin vastassa oli aina sama, myhäileväinen hahmo. Sydämellinen ihminen.

Zarkus oli musiikki. Hän oli rytmi. Hän svengasi. Hahmo isolla H:lla, joka eli meidän maailmassamme, mutta kuului kuitenkin johonkin aivan toiseen todellisuuteen. Ei tule heti mieleen toista ihmistä, joka poikkeaisi normeista niin paljon kuin Zarkus. Hän eli aivan omalla sykkeellään.”

Lue Anssi Kelan teksti kokonaisuudessaan  TÄÄLTÄ!