DREGEN isännöi Halloween-bileitä Haaparannalla

dregen2The Hellacoptersin ja Backyard Babiesin riveissä kansainväliseen kuuluisuuteen noussut kitaristi-laulaja Dregen vierailee Haaparannan Ponde-baarin Halloween-viikonlopussa 1. marraskuuta. Hän laulaa ja soittaa kitaraa, mutta toimii myös illan vierailevana DJ:nä. Edellisenä iltana hän esiintyy Kalixissa.

Viime vuodet Dregen on toiminut Michael Monroen bändin kitaristina. Viime keväänä hän kuitenkin jätti yhtyeen ja on sen jälkeen keskittynyt omaan soolouraansa ja elvyttänyt myös vanhan bändinsä Backyard Babiesin, joka on buukattu ainakin ensi kesän Sweden Rockiin.

Vuosi sitten Dregeniltä ilmestyi ensimmäinen sooloalbumi, jolle vaikutteita hän otti suurilta esikuviltaan; Kiss, Slayer, the Beastie Boys ja Miles Davies. Häneltä ilmestyi myös omaelämänkerta, joka suomeksi kulkee nimellä Minä, Dregen (Like).

Dregen kuvaa kirjassaan , kuinka hän järjesti pikkupoikana saunatuvassa Kissin biisejä soittavan bändinsä keikan, jossa hän tarjoili yleisölle popcornia ja sipsejä ja jossa hänen äitinsä hoiti pyrotekniikan keittämällä vettä kattilassa ja päästämällä höyryn sitten ulos.

Dregen tarttui kitaraan ja hylkäsi ajatuksen tavallisesta elämästä jo ala-asteella ja toteutti unelmansa. Hän päätyi hengailemaan aiemmin fanittamiensa rocktähtien, kuten Guns N’ Rosesin ja AC/DC:n jäsenten, kanssa.

Hän kertoo avoimesti omaelämänkerrassa hurjasta elämästä tien päällä, mutta muustakin elämästä, josta ei ole dramatiikkaa puuttunut: yksitoistavuotiaana hän näki isänsä hirttäytyvän, ja vuonna 2004 hän ja hänen vaimonsa, laulaja Pernilla Andersson, joutuivat keskelle tsunamia.

Ruotsalaisten rakastaman Dregenin seurassa viihtyvät niin Prinsessa Victoria kuin Helvetin enkelitkin. Länsirajalla hän vieraili ensi kertaa Backyard Babiesin mukana kesällä 2007 surullisenkuuluisilla Tornio- festivaaleilla Pohjan stadionilla. Toinen keikka oli helmikuussa 2008 Lapland Tattoo Weekendin yhteydessä, jolloin vastassa oli loppuunmyyty Umpitunneli.

Ponde Kök & Bar: Hallowen Helg: 31.10. The Matchmen & 1.11 Dregen