DOWN BY THE KEMIJOKI soi samana viikonloppuna RolloPOPin kanssa
MarttiServoDBTKJ

Martti Servo

Rovaniemellä riittää kesäjuhlia. Ensi viikolla ohjelmansa ilmoittaa kaupungin vanhin rockfestivaali Down By The Kemijoki.

Se järjestetään samana viikonloppuna  29.–30. heinäkuuta kuin Rovaniemen uusitulla keskuskentällä juhlittava RolloPOP.

– RolloPOP on ulkotapahtuma keskellä kaupunkia, eikä voi kestää kovin myöhään, joten päällekkäisyys ei kauheasti häiritse.  Me alotellaan vasta yhdeksän maissa illalla eli  DBTK voisi olla tavallaan jatkot RolloPOPille, sanoo Pepe Tuononen, joka oli vuonna 1992 järjestämässä jo ensimmäistä tapahtumaa.

Down By The Kemijoki tunnetaan pienenä ja lämminhenkisenä festarina, jossa kaikille tärkeintä on yhteinen lystinpito ja rillumarei-meininki.

Viimeksi rockfestivaali järjestettiin neljä vuotta sitten ja mukana olivat muun muassa Eläkeläiset, Kumikameli ja legendaariset rovaniemeläisbändit Jalla Jalla, Nightingales sekä Greenhouse AC.

Pepe Tuononen kertoo, että  ensi kesänä DBTK tulee pienemmässä muodossa, koska entinen tapahtumapaikka Tivoli ei ole enää käytössä.

-Ravintola Comicoon mahtuu noin kaksisataa ihmistä, kun Tivoliin mahtui lähemmäs tuhat ihmistä.- Mietittiin pitkään,  pitäiskö  tapahtuman nimeä muuttaa, mutta pysytään entisessä, Pepe tuumaa.

Down By The Kemijoen ja RolloPOPin lisäksi Rovaniemellä rokkia kuullaan isommin ensi kesänä myös Lapin Kullan Kimalluksessa (14.-16.7.) ja  Simerockissa (12.-13.8.)