Den glider in-hitistään tuttu PETER KARLSSON teki nyt MM-futislaulun

Peterkarlsson

PETER KARLSSON Kalixista

Ruotsi ei selvinnyt jalkapallon MM-kisoihin Brasiliaan ja sekös naapureita harmitti.

Kun kalixlaiset, lauluntekijä Peter Karlsson ja itseään maailman parhaaksi coverbändiksi tituleeraava No Hablas (Fredrik Holmberg, Peter Jakobsson, Robert Lundberg & Peter Isacson) kohtasivat Silja Rock-risteilyllä, jalkapallo tuli tietysti puheeksi ja Zlatan Ibrahimovićin ja kumppaneiden rannalle jäämisestä Peterillä syntyi laulu Fotbolls-VM i Brasilien, jonka No Hablas on nyt levyttänyt.

Peter Karlssonilla on kyky tehdä tarttuvia taistelulauluja. Den glider in on niistä ehdottomasti tunnetuin ja molemmin puolin rajaa.

Laulu lanseerattiin komeasti Tukholman MM-kisoissa 1995 ja sen levytti Nick Borgen yhdessä Ruotsin jääkiekkomaajoukkueen kanssa. Sen oli tarkoitus siivittää Tre Kronor maailmanmestaruuteen, mutta kuinka kävikään Suomi nappasi voiton. Den glider in-laulun levyttivät myös Kirka ja Suomen maajoukkue ja siitä tuli hyvin suosittu suomalaisten keskuudessa.

Eikä Den glider in ole unohtunut. Samalla lailla, yhtä voimallisesti, se soi vuoden 2011 Bratislava-voiton aikaan kuin Tukholmassakin. Den glider in i mål on alun perin radiolegenda Lennart Hylandin lausahdus, joka liittyi Ruotsin MM-voittoon  Colorado Springsissä vuonna 1962.

Peter Karlsson ei ole antanut lupaa tehdä lauluunsa suomenkielistä tekstiä, joten kappaleen sanat osaamme varmasti paremmin kuin minkään muun ruotsalaislaulun.