DEEP PURPLE ja URIAH HEEP ensi kesän Oulun Rock The North -festivaalin vetonaulat
deeppurple

DEEP PURPLE

Rockmusiikin jättiläiset Deep Purple ja Uriah Heep nähdään Rock the North 2016 –tapahtumassa Raatin stadionilla  11.kesäkuuta. Festivaalin muita nimiä julkaistaan ensi kevään aikana.

Deep Purplen ja Uriah Heepin yhteiskonsertit Suomessa ovat todellisia harvinaisuuksia, sillä edellisestä vastaavasta on ehtinyt kulua jo 12 vuotta. Tuolloin Helsingin Jäähalli myytiin hetkessä loppuun. Parhaillaan Deep Purple on laajalla Keski-Euroopan kiertueellaan, ja ensi kesänä yhtye saadaan viimein jälleen Suomeen.

Deep Purple perustettiin vuonna 1968. Yhtye esitti aluksi progressiivista rockmusiikkia, mutta muutti soundiaan pian raskaampaan suuntaan. Deep Purplen levyjä on myyty vuosien aikana kaikkiaan yli sata miljoonaa kappaletta. Laulaja Ian Gillan, basisti Roger Glover ja rumpali Ian Paice aloittivat Deep Purplessa jo 1960-luvulla. Sittemmin mukaan ovat liittyneet myös kitaristi Steve Morse ja kosketinsoittaja Don Airey. Yhtyeen viimeisin albumi, Now What?!, on vuodelta 2013.

Myös Uriah Heep jatkaa vahvaa menoaan vuosi vuoden jälkeen väsymättömänä. Yhtyeen uusin albumi, Outsider, julkaistiin runsas vuosi sitten.

– Olemme ylpeitä historiastamme, mutta samaan aikaan on tärkeää tuottaa myös uutta materiaalia, toteaa Uriah Heepin perustaja, kitaristi Mick Box.

– Kaikki musiikkimme on aina kuitenkin totuttua Heep-tyyliä. Meillä on yhä vuosien jälkeen sama intohimo ja energia kaikkeen mitä teemme, Box jatkaa.

Uriah Heep perustettiin vuonna 1969, ja sen tunnetuimpia kappaleita ovat Gypsy, Easy Livin’, July Morning, Look At Yourself, Stealin ja Lady in Black.

Yhtyeen levyjä on myyty yli 40 miljoonaa kappaletta. Marraskuun puolivälissä Uriah Heep julkaisee uudelleen Totally Driven –albuminsa, jolla on uudelleen äänitetyt versiot yhtyeen 27 suosituimmasta kappaleesta vuosien 1986–2007 kokoonpanon esittämänä.

Rock The North 11.6.2016 katsomo- ja kenttäliput alkaen 69,50€ /79,50€ / 89,50€ (sis. toimituskulut)  OSTA LIPUT

Kuuntele & katsele Deep Purple Top 10 täältä: http://ultimateclassicrock.com/deep-purple-songs/