DAVINA ja FATBOY tähdittävät Pakkasukkoa 2014

DavinaandtheVagabondsPromo2Yhdeksäs Kemin Pakkasukko Blues & Jazz (31.1.-1.2.) on tiivistänyt ohjelmaansa.

Se tuntuukin järkevältä, sillä tammi-helmikuun vaihteessa pohjoisessa riittää musiikkitarjontaa muuallakin aivan hulluuteen asti. Ei riitä, että on Pakkasukon lisäksi Ylläs Jazz Blues ja Winter Unplugged Pyhällä, vaan tähtinimiä esiintyy muuallakin, nimittäin Luulajassa Mari Boine ja Oulussa Deep Purple, joten valinnanvaraa on.

Viime tammikuussa Pakkasukon yleisön sydämeen lauloi amerikkalainen sulostuttaja Davina (Sowers). Hän   esiintyy Kemissä toistamiseen Vagabonds-bändinsä kanssa  ja molempina iltoina, niin Cafe Bar Ankkurissa kuin  Hotelli Cumuluksessakin.

Joo, Davina oli jymymenestys. Nopeaan uusintaan päädyttiin, kun Tampere-talokin halusi heidät uudestaan, kertoo Antti Pasanen Kemin Rytmimusiikin Ystävistä.

Talven kaatamiseen Minneapoliksesta kotoisin olevan Davinan ja hänen viisihenkisen bändinsä hyväntuulinen musiikki on mitä mainion ase. Siinä sekoittuu blues ja jazz ja  hyppysellinen dixielandia ja ragtimea antaa musiikille lisäpotkua.

Fatboy

FATBOY

Hyvää vastapainoa Davinan setille tuo ruotsalainen rockabilly-genrestä ponnistava Fatboy, joka vuosien mittaan  on vienyt musiikkiaan ruotsinsuomalaisen  kitaristinsa Hannu Kiviahon johdolla uusiin sfääreihin.

Yhtyettä  verrataan mielellään Weeping Willowsiin. Laulajilla Thomas Pareigisillä ja Magnus Carlssonilla on eittämättä hiukan samanlainen Roy Orbison-Chris Isaak-ääni.

– Fatboyta on sanottu  myös Ruotsin Agentsiksi, mutta se on toki paljon muutakin. Todella kova bändi ja kuitenkin erittäin omaperäinen ja itseltään kuulostava, Pasanen huomauttaa ja myöntää, että Pakkasukon molemmat päätähdet Davina ja Fatboy ovat yleisön toivomia, mutta ovat hänenkin mieleen.

Pakkasukon suomalaista kärkikaartia edustavat singer-songwriter Edu Kettunen, joka esiintyy Stringbändinsä;Mika Kuokkanen, Ninni Poijärvi ja Masa Maijanen kanssa ja kitaristi Jukka Orma, jota komppaa jazztrio Black Motor.

Muut esiintyjät ovat Martin Harley (U.K), Bad Mules (FRA), Twisters, Maisteri T & Lihan Tie,  Estola & Gemmer Group ja Pussy Power DJ

www.pakkasukko.com

Davina