CMX:n seuraava keikka puolentoista vuoden päästä!

CMXtrioCMX heitti Itsenäisyyspäivän jälkilöylyt Tavastia-klubilla ja yleisö tahtoi lisää. Eräskin fani kirjoitti:

”Harvalla yhtyeellä on iässänne enää jaksamista tai kiinnostusta uusiutua ja antaa yleisölle kaikkensa. Keikallanne osoititte kuitenkin olevanne paremmassa live-vedossa kuin koskaan CMX-aikanani, 2006 lähtien. Hieno akustinen osio, tinkimätön settilista, äijät vedossa. Seitsentahokas-levykin oli energinen pläjäys. Kiitos ja syvä kumarrus!”

Seuraavan kerran CMX nousee parrasvaloihin vasta vuonna 2015, kun on aika julkistaa uusi albumi ja tulee 30 vuotta  täyteen yhtyeen perustamisesta.

Torniolaiset ovat tunnetusti laiskoja kiertämään. Kaikkinensa takana on alle 1000 keikkaa ja  Lapissa he ovat esiintyneet viimeksi lokakuussa 2010, kotikaupunkinsa rokkipyhätössä Umpitunnelissa.

Suosion hiipumisesta ei ole kysymys. Viime helmikuussa ilmestynyt CMX:n neljästoista albumi Seitsentahokas saavutti kultarajan vajaassa kuukaudessa.  Kultalevy oli CMX:lle jo kuudestoista, kun mukaan lasketaan myös  kolme kokoelmaa ja DVD.

Torniossa vuonna 1985 perustettu CMX on uransa aikana myynyt lähes 400 000 levyä, äänestetty lukuisia kertoja merkittävimmäksi kotimaiseksi bändiksi, ja saavuttanut huojumattoman aseman sekä kriitikoiden että suuren yleisön keskuudessa.

CMX on jopa kerran äänestetty Rumba-lehdessä suositummaksi kuin the Beatles!