CMX:ltä single ja uusi rumpali

 CMX:n neljästoista albumi Seitsentahokas ilmestyy 22. helmikuuta 2013. Albumin ensimmäinen single on nimeltään Kusimyrsky ja se julkaistaan 30. marraskuuta. Katso Kusimyrskyvaroitus täältä. Seitsentahokkaan tuottaa Rake Eskolin.

”Meidän musiikissamme on aina ollut kyse totuuden etsimisestä, rajojen hakemisesta, antautumisesta hurmokselle. Se on lovinoidan hommaa, hyvässä ja pahassa”, kommentoi A.W. Yrjänä uutta albumia.

Musiikkilehti Soundi julkaisee albumin ilmestymispäivänä CMX–erikoisnumeron, joka tulee sisältämään uuden albumin, lehden täynnä CMX–asiaa sekä julisteen. Lehdestä tehdään rajoitettu painos ja sen voi tilata ennakkoon täältä; www.soundi.fi/seitsentahokas. Erikoisnumero on ensimmäinen Soundin historiassa.

Tulevan albumin myötä CMX muuttuu kolmihenkiseksi, kun vuodesta 1997 mukana ollut rumpali Peippo jää pois. Uuden albumin rummut soittaa 51koodia ja Kumikameli –yhtyeistä tuttu Olli-Matti Wahlström ja hänet nähdään rumpalin pallilla myös loppuvuoden keikoilla.

CMX päättää yli vuoden kestäneen keikkataukonsa joulukuussa tekemällä kaksi keikkaa. Yhtye esiintyy 4. joulukuuta Tampereen Klubilla ja 5. joulukuuta jo ennakkoon loppuunvaratulla Helsingin Tavastialla. Edellisen kerran CMX esiintyi vuoden 2011 elokuussa Helsingin Tavastialla.

Torniossa vuonna 1985 perustettu CMX on uransa aikana myynyt lähes 400 000 levyä, äänestetty lukuisia kertoja merkittävimmäksi kotimaiseksi bändiksi ja saavuttanut huojumattoman aseman sekä kriitikoiden että suuren yleisön keskuudessa.