CATCATiltä tunnelma-albumi

LEVYarvioCatCat  on julkaissut kahdeksannen albuminsa Kukat Kauniit (Poptori). Nyt ei bailata diskovalojen loisteessa, vaan Kätkän sisarukset tunnelmoivat  kynttilän valossa.

Virpi ja Katja tekevät ikivihreistä iskelmistä itsensänäköisiä: Jos nyt menet pois, Lainaa vain, Näkemiin,  Kukat kauniit aamuin, Neljän tuulen tiellä, Eilen kun mä tiennyt en, Pieni ihminen…

He ovat valinneet levylleen tekstejä, jotka ovat heitä itseään koskettaneet ja haluavat nyt tulkinnoillaan välittää saman tunnelman kuulijoille.

Levollisuus, raukeus ja kiirettömyys säilyy läpi koko levyn.  Lauluissa soi nykypäivä, mutta mukana on myös häivähdys eilisestä, Harmony Sistersin puhtaudesta, viattomuudestakin.

Tuottaja Petri Kokko on sovittanut tutut kappaleet pieteetillä ja voi sanoa, että vihdoin CatCatin laululliset lahjat pääsevät kunnolla esille. Jopa Sonja Lumpeen räväkän viisun Eläköön elämä hän on onnistunut sovittamaan tyylikkäästi särkemättä kokonaistunnelmaa. Viime vuonna hän oli kapellimestari Katja Lukinin  debyyttialbumilla Löysin viimein paikan kaivatun, joten Poptorille hänestä on tullut todellinen kultasormi.

CatCat juhlii Kukat Kauniit-albumiaan ensi lauantaina Suomen Euroviisufinaalissa. Ylitorniolaissiskokset  edustivat maatamme vuonna 1994 laululla Bye bye baby. Viisuvoittoa ei tullut, mutta lisäpotkun he saivat uralleen ja jättivät pysyvän jäljen suomalaisen kevyen musiikin historiaan.