Brittiklassikko NINE BELOW ZERO Rovaniemen Rootseihin

NineBelowZeroBrittiläinen  Nine Below Zero purkitti ensilevynsä   Lontoon kuululla  Marquee-klubilla 35 vuotta sitten. Yhä yhtye tykittää  tiukkaa ja konstailematonta rytmibluesiaan kitaristi-laulaja Dennis Greavesin ja huuliharpisti Mark Felthamin johdolla ja yleisö kiittää ja täyttää konserttisalit. Viimeksi Englannin kiertue oli loppuunmyyty.

Välillä Dennisin ja Markin taustalla on soittanut edesmenneen kitaristi Rory Gallagherin rytmiryhmä, mutta viime vuonna Universal Musicin julkaistua, uudelleenmasteroituna yhtyeen parhaat albumit Don’t Point Your Finger (1981) ja Third Degree (1982), yhtye järjesti kiertueen ja mukaan saatiin sen alkuperäisjäsenet, basisti Brian Bethell ja rumpali Mickey ‘Stix’ Burkey.

Lokakuussa tämä Nine Below Zero nähdään kahdella pohjoisen keikalla. 2. 10. yhtye esiintyy  Oulun Loka Bluesissa ja 3.10 Rovaniemen Roots’n River Bluesissa.

Setissä on odotettavissa yhtyeen omia kappaleita, yllämainituilta,  uran alun albumeilta, Live At The Marquee, Don’t Point You Finger ja Third Degree ja  lainabiisejä tyyliin Freddie King, Canned Heat,Four Tops ja Fleetwood Mac.

Nine Below Zeron suurin hitti on  Eleven Plus Eleven, joka esitettiin kulttisarjan The Young Ones-pilottijaksossa. Pitkällä urallaan yhtye on jakanut lavan muun muassa Chuck Berryn, Whon, Kinksin, Stingin ja Eric Claptonin kanssa. Yhtyeen suuriin faneihin kuuluu myös näyttelijä bluesdiggari Bruce Willis, jota Nine Below Zero on säestänytkin Lontoossa.