Bowien suojatti IGGY POP kesällä Tromssaan

Punkin kummisetä IGGY POP esiintyy Bukta Open Airissä  21. -23. heinäkuuta Tromssassa, Pohjois-Norjassa.

Vuonna 1947 syntynyt rankoista elämäntavoistaan tunnettu Iggykin lähenee uhkaavasti 70 vuoden rajapyykkiä, jota on vaikea ylittää. Silloin lähti Lemmy ja nyt viimeksi David Bowie, joten on todennäköistä, että tämä intenssiivisestä lavashowstaan tunnettu rockin ikiliikkuja nähdään viimeisen kerran Pohjois-Kalotilla.

Iggy Pop on yksi niistä, joka saa kiittää urastaan David Bowieta. Hän nosti useammankin kerran miehen jaloilleen ja sai tämän musiikin pariin ja livekeikoille, minkä hän parhaiten osasi.

– David oli elämäni valo. Hän oli minulle enemmän hyväntekijä kuin ystävä perinteisessä mielessä. Hän lahjoitti minulle hyvää karmaansa, Iggy Pop kommentoi Bowien kuoleman jälkeen.

Bowie kävi ensimmäisen kerran Suomessa vuonna 1976 ja silloin hänen mukanaan oli myös Iggy. He kiersivät Eurooppaa, asuivat kimppakämpässä Berliinissä ja seuraavina vuosina yhteistyössä syntyivät Iggyn ensimmäiset sooloalbumit The Idiot ja Lust for Life. He olivat sielunveljiä. Bowie soitti myös Iggyn keikoilla koskettimia ja Pop vieraili Davidin Low-albumilla taustalaulajana.

Iggy Popin (Jim Osterberg) ura  alkoi 1960-luvun lopulla raivokkaan detroitilaisen kellaribändin The Stoogesin keulahahmona, jonka on sanottu kylväneen ensisiemenet 1970-luvun punkille. Siitä arvonimi punkin kummisetä.

The Stoogesin jälkeen Iggy Popista tuli  David Bowien suojatti ja huumehörhöstä  kasvoi rock’n’rollin vanhempi valtiomies,  jota arvostetaan. Bowie-vuosien jälkeen on syntynyt tusina sooloalbumia ja the Stoogeskin on tehnyt comeback-keikkoja.

– Siitä on yhdeksän vuotta, kun Iggy esiintyi the Stoogesin kanssa Tromssassa. Se oli suurinta, mitä rockrintamalla on koskaan tapahtunut tässä kaupungissa.

Sen vuoksi on ilo ja kunnia saada hänet uudelleen esiintymään. Ei ole olemassa suurempaa kuin Iggy Pop, hehkuttaa Bukta Open Airin festivaalipäällikkö Lasse Lauritz Pettersen.