Bluesmuusikko JARMO PUHAKALLE 20 tonnin työskentelyapuraha!
LUIGIOTIS2

Jarmo Puhakka & Otis Grand

Blueslogo2Lapin taidetoimikunta jakoi kaikkiaan 14 työskentelyapurahaa, joista  kaksi yksivuotista. Toisen niistä eli 19 800 euroa sai muusikko Jarmo Puhakka, joka myös artistinimillä Luigi ja Slim Butler tunnetaan.

– Apuraha tuli uusien biisien tekemiseen seuraavalle levylle,  jota aletaan purkittaa lokakuussa. Sama show kuin viimeksi. Solistit ovat Amerikasta. Nimiä en osaa vielä sanoa, mutta Otis Grand tuottaa ja Henry Valanne äänittää, tyytyväinen bluesmies Puhakka kertoo, kun onnittelen häntä.

Kaksi vuotta sitten  Slim Butler`s Inner Blues-albumi räjäytti potin ja putsasi palkintopöydän kaikissa vuoden 2012 tärkeimmissä äänestyksissä. Albumi oli ykkönen YLE Radio Suomen Bluesministeri-ohjelman kuuntelijaäänestyksessä ja Blues Newsin lukijaäänestyksessä. Lisäksi levy oli Blues Newsin kriitikoiden ehdoton suosikki.

Slim Butlerin omaperäinen ja taidokas näkemys bluesista herätti ansaittua huomiota myös Suomen rajojen ulkopuolella. Muun muassa ranskalainen Soul Bag antoi  levylle neljä tähteä viidestä.

Viime vuonna Rovaniemi palkitsi Puhakan myös kulttuuripalkinnolla. Koulutukseltaan  hän on medianomi. Jarmon lopputyö 1995 oli ensimmäinen Roots´n River Bluesjosta on tullut pysyvä ja tasokas musiikkitapahtuma Rovaniemelle.